Nedostatek míst k parkování v Novém Boru trápí nejen řidiče. Jako problém, který vyžaduje prioritní řešení, ho vnímá i vedení města. Ke znatelnému navýšení počtu parkovacích stání by mohlo dojít už v průběhu příštího roku.
Nový velkoformátový Atlas krajiny České republiky, který získal Odbor životního prostředí v Novém Boru  prostřednictvím Krajského úřadu Libereckého kraje, má od nynějška své místo v prostorách sekretariátu novoborské radnice. Do unikátní publikace zahrnující komplexní poznání krajiny Čech, Moravy a Slezka tak mohou nahlédnout i návštěvníci Městského úřadu.
Dvaadvacáté zasedání Zastupitelstva města se konalo ve středu 29. srpna v prostorách novoborské radnice. I přes slunečné počasí, které lákalo spíše k venkovním aktivitám, se jednání účastnil velký počet občanů města. Většina z nich tu čekala na rozhodnutí týkající se prodeje chátrajících budov v areálu v Kalinově ulici.
Učitelé i žáci se po dvou měsících prázdninového volna opět připravují na výuku. Na premiéru ve školních lavicích se těší především prvňáčci. Těch by do novoborských základních škol mělo 3. září nastoupit sto třicet
Jen pár posledních týdnů mají pořadatelé letošního Mezinárodního sklářského sympozia (IGS) na to, aby doladili detaily v organizaci tohoto sklářského svátku. Velké setkání milovníků křehké krásy z celého světa se v Novém Boru uskuteční již začátkem října.
Chátrající letní kino v Horových sadech v Novém Boru prochází proměnou. Několik týdnů zde probíhají úklidové a rekonstrukční práce, které mají dát této lokalitě novou tvář. Vedení města chce totiž areál v centru města opět zpřístupnit veřejnosti.
Odbor životního prostředí (OŽP) Městského úřadu v Novém Boru se může pochlubit unikátní publikací. Tou je nový velkoformátový Atlas krajiny České republiky.
Vedení města Nový Bor má v plánu obyvatelům Nového Boru i jeho návštěvníkům opět zpřístupnit chátrající areál bývalého letního kina v Horových sadech. Možnost podílet se na jeho rekonstrukci pak budou mít od srpna také sami občané, a to formou finančních příspěvků v rámci veřejné sbírky.
Zastupitelé města Nový Bor se měli sejít k dalšímu jednání po prázdninovém volnu až koncem srpna. Během uplynulých týdnů se ale vyskytly okolnosti, kvůli kterým bylo 21. zasedání Zastupitelstva města svoláno již na 18. července.
Letošní ročník Mezinárodního sklářského sympozia (IGS) má za cíl vzbudit pozornost nejen mezi sklářskými odborníky, ale jeho organizátoři chtějí návštěvníkům z řad veřejnosti poskytnout i bohatý doprovodný program.
Na konci minulého roku vyhlásilo město Nový Bor soutěž o grafickou podobu nového městského loga. Výtvarné klání bylo určeno pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol. Hodnotící komise po více než půl roce rozhodla, že z šestadvaceti přihlášených prací byl nejpovedenější návrh Štěpána Kňákala z Okrouhlé.
Předposlední červnový pátek měli žáci druhých ročníků novoborských základních škol zpestřenou výuku. Do jejich tříd totiž zavítali zástupci Městské policie a Obvodního oddělení Policie ČR v Novém Boru.
Cena Ď je celorepublikový projekt s dvanáctiletou tradicí, jehož smyslem je vyjádřit poděkování mecenášům, dobrodincům a lidem, kteří mají zásluhy o rozvoj občanské společnosti. Město Nový Bor se pak letos stalo generálním partnerem Ceny Ď za Liberecký kraj. Jeho zástupci se tak 21. června účastnili slavnostního finálového ceremoniálu v Národním divadle v Praze.
Slavnostní vernisáží v prostoru Hradčanského náměstí v Praze byla ve čtvrtek 21. června zahájena exteriérová  fotografická výstava s názvem Zrozeno v ohni. Ta představuje návštěvníkům z Česka i zahraničí artefakty, jež vznikly v Novém Boru během minulých ročníků Mezinárodního sklářského sympozia (IGS).
V prostorách zasedací místnosti novoborské radnice proběhlo ve středu 20. června v pořadí 20. zasedání Zastupitelstva města Nový Bor. Na programu jednání byla více než třicítka bodů.
První  «  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  »  Poslední