Město Nový Bor se v uplynulých dnech stalo světovým centrem sklářského umění a řemesla. Mezinárodní sklářské sympozium (IGS), které se tu konalo od 4. do 7. října, navštívily stovky návštěvníků z Česka i zahraničí.

Druhým dnem pokračoval v Novém Boru XI. ročník Mezinárodního sklářského sympozia (IGS). Jeho doprovodný program pro veřejnost pak nabídl netradiční módní přehlídku, hudební produkci i slavnostní odhalení skleněné skulptury.

Příznivci křehké krásy se dočkali. V Novém Boru bylo ve čtvrtek 4. října slavnostně zahájeno XI. Mezinárodní sklářské sympozium (IGS). Svátek sklářského umění a fortelu pak ve městě potrvá až do konce týdne.

Už jen hodiny zbývají do zahájení letošního ročníku Mezinárodního sklářského sympozia (IGS) v Novém Boru. Město se pak od čtvrtka do neděle stane centrem, kam se budou upírat oči příznivců sklářského umění z celého světa.
Do zahájení XI. ročníku Mezinárodního sklářského sympozia (IGS) v Novém Boru ještě zbývají poslední dny. Již nyní se ale může široká veřejnost navnadit na nadcházející sklářský svátek, a to přímo před budovou novoborské radnice. Právě tady totiž byla 1. října instalována exteriérová výstava s názvem Zrozeno v ohni.
První říjnový den měli žáci druhých ročníků novoborských základních škol zpestřenou výuku. Do jejich tříd totiž zavítali zástupci vedení města, Městské policie a českolipské Preventivně informační skupiny Policie ČR.
Nezvykle malý zájem veřejnosti vzbudilo 23. zasedání Zastupitelstva města Nový Bor, které se konalo ve středu 26. září v prostorách novoborské radnice. Na jednání zastupitelů tentokrát dorazila jen hrstka občanů.
Na jaře letošního roku byl zahájen proces postupné revitalizace Horových sadů, a to s cílem tuto dosud chátrající lokalitu v centru města opět zpřístupnit obyvatelům i  návštěvníkům Nového Boru.  Po několika měsících rekonstrukčních prací se brány bývalého letního kina slavnostně otevřou veřejnosti v sobotu 27. října.
Jít s duchem doby, být v kontaktu se svými vnoučaty, získat nové informace či aktivním způsobem trávit volný čas, to je jen stručný výčet důvodů, které přivedly desítku novoborských seniorů do kurzu výpočetní techniky. Ten byl zahájen v pondělí 24. září v prostorách společenské místnosti domova s pečovatelskou službou v Egermannově ulici v Novém Boru.
Poslední dny počítají organizátoři do začátku letošního Mezinárodního sklářského sympozia (IGS). To se v Novém Boru uskuteční v termínu od 4. do 7. října. Fakt, že přípravy sklářského svátku finišují, je pak patrný i v ulicích města.
V pátek 14. září se v Novém Boru na náměstí Míru uskutečnil mítink Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS), a to v rámci předvolební kampaně do krajských zastupitelstev. Obyvatelé Nového Boru pak o názory představitelů této strany projevili jen malý zájem.
Sklářské město se na konci minulého týdne stalo terčem pozornosti čínských úředníků. Dvanáct zástupců úřadů různých stupňů veřejné správy nejlidnatější země světa přijelo sbírat zkušenosti do Nového Boru.
Zajištění ubytování i potřebného servisu aktivním účastníkům a hostům, doladění doprovodného programu, distribuce propagačních materiálů nebo vytvoření zázemí pro novináře, to je jen velmi stručný výčet témat, kterými se na své schůzce 11. září zabýval organizační tým letošního Mezinárodního sklářského sympozia (IGS).
V areálu bývalého letního kina v Horových sadech finišují dílčí rekonstrukční práce. Radnice chce totiž tuto lokalitu v brzké době opět zpřístupnit novoborské veřejnosti i návštěvníkům města.
Město Nový Bor bylo úspěšné s žádostí o dotaci v rámci Programu prevence kriminality Ministerstva vnitra České republiky. Na bezpečnost v ulicích města tak od začátku září opět pomáhají dohlížet dva asistenti prevence kriminality.
První  «  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  »  Poslední