Liberecký kraj, resort školství a mládeže u příležitosti Dne učitelů ocenil v úterý 9. dubna v sídle Krajského úřadu dvacítku pedagogů z celého regionu. Mezi nimi pak byly hned tři kantorky, které svou profesní dráhu spojily se školami v Novém Boru.
Městský úřad v Novém Boru byl jednou ze dvou institucí, která letos získala zvláštní Cenu ministra vnitra za přínos k rozvoji informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě za rok 2012, a to v souvislosti se spuštěním základních registrů a využívání této databáze.
Dvě klíčová jednání mělo na programu vedení města Nový Bor v závěru minulého týdne. Ve čtvrtek 21. března se na novoborské radnici konala další ze schůzek představitelů dotčených měst a obcí, a to v souvislosti se záměrem Ústeckého kraje uzavřít pro kamionovou dopravu silnici II/262. V pátek 22. března pak vedení města projednávalo se zástupci Severočeské vodárenské společnosti a.s. (SVS) a  společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. (SČVK) zefektivnění postupu rekonstrukčních prací kanalizace a vodovodů na území Nového Boru.
Ve středu 27. března se na radnici v Novém Boru sešlo šest učitelek zdejších základních, praktické, mateřské školy a DDM Smetanka. Kantorky sem byly pozvány, aby si u příležitosti Dne učitelů od starosty města Jaromíra Dvořáka a Aleny Forgáčová, vedoucí Odboru školství, kultury a sportu, převzaly ocenění za svou bezesporu náročnou a záslužnou práci.
Tiskovou konferencí, prohlídkou novoborského sklářského muzea a studijní cestou do Polska byl ve středu 20. března slavnostně zakončen rozsáhlý projekt Oživení česko-polské sklářské tradice pro rozvoj cestovního ruchu. Ten z 85 procent finančně pokryla dotace z evropského programu Cíl 3 Česká republika–Polsko. Jeho vedoucím partnerem pak bylo město Nový Bor a na polské straně pak  Krkonošské muzeum v Jelení Hoře.
Ve středu 13. března se v prostorách radnice v Novém Boru sešli zástupci měst a obcí sdružených ve Svazku obcí Novoborska. Tématem jejich letos již třetího setkání bylo projednání společného postupu proti záměru Ústeckého kraje zakázat kamionovou dopravu na silnici II/262, která vede z Děčína přes Benešov nad Ploučnicí a Žandov na Českou Lípu a Zákupy. V důsledku tohoto kroku by se totiž s největší pravděpodobností nákladní doprava ve zvýšené míře přesunula na komunikaci první třídy. č. 13, tedy směrem na Kamenický Šenov a Nový Bor.
V polovině prvního březnového týdne zavítala do Nového Boru návštěva z německého Hadamaru. Čtyřčlennou delegaci složenou ze zástupců vedení města a tamní sklářské školy přivítali na radnici starosta Nového Boru Jaromír Dvořák společně s místostarostkou Stanislavou Silnou. Cílem společného jednání pak bylo navázání užší spolupráce mezi oběma městy i sklářskými školními a muzejními institucemi.
Na jaře roku 2010 začala realizace rozsáhlého projektu Oživení česko-polské sklářské tradice pro rozvoj cestovního ruchu, který z 85 procent finančně pokrývá dotace z evropského programu Cíl 3 Česká republika–Polsko Jeho vedoucím partnerem je město Nový Bor a na polské straně pak  Krkonošské muzeum v Jelení Hoře.
Teplotní výkyvy, tající sníh a následně opětovný mráz. To je charakteristický ráz počasí současného zimního období. Tato skutečnost se pak výrazně projevuje na zhoršení stavu povrchu komunikací na území Nového Boru. V ulicích města se tak musejí řidiči i chodci potýkat s četnými výtluky. Zástupci vedení města a Městského úřadu v Novém Boru v této souvislosti žádají občany o shovívavost.
Dohodu o vzájemné spolupráci a přátelství mezi sklářskými městy Nový Bor a Nikolsk podepsali v pondělí 25. února jejich zástupci, starosta Nového Boru Jaromír Dvořák a za ruského partnera Michail Kuzněcov, vedoucí správního okresu Nikolsk.
Na sobotu 16. února je v Novém Boru pro příznivce bílé stopy naplánováno sprinterské klání o pohár města v běhu na lyžích. Běžkaři všech věkových skupin budou závodit v areálu zdejšího cyklistického oválu.
Na podzim loňského roku byla zahájena rekonstrukce Mateřské školy Klíček ve Svojsíkově ulici. Ta zahrnuje mimo jiné výstavbu třetího nadzemního podlaží budovy, bezbariérové řešení prostor, vestavbu osobního výtahu, vybudování únikového schodiště, zateplení objektu či výměnu oken. Stavební práce se zde nezastavily ani v zimním období.
Meteorologové pro nadcházející dny předpovídají  mrazy s nočními teplotami kolem deseti  stupňů pod nulou. Tento ráz počasí je velkým rizikem zejména pro lidi bez přístřeší. Ti pak mají možnost přečkat mrazivou noc v ubytovně v Křižíkově ulici.
První únorový den se v polském Krkonošském muzeu v Jelení Hoře konalo slavnostní otevření stálé expozice o historii Jelení Hory a okolního regionu. Výstava a s ní spojená konference, které se zúčastnili také zástupci města Nový Bor v čele se starostou Jaromírem Dvořákem, je další součástí projektu Oživení česko-polské sklářské tradice pro rozvoj cestovního ruchu.
Již od roku 2005 pořádá Krajský úřad Libereckého kraje akci s názvem Krajské slavnosti. Ta Liberecko představuje jako region, který má co nabídnout svým obyvatelům i návštěvníkům. Letos se tato prezentace uskuteční v Novém Boru.
První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední