Návštěvníci z řad laické veřejnosti i sklářští odborníci si přijdou na své při prohlídce nové stálé expozice Sklářského muzea Nový Bor. Ta byla slavnostně otevřena za účasti vedení města, Krajského úřadu Libereckého kraje a pozvaných hostí v pátek 13. září.
Rekonstrukce sesuté opěrné zdi a položení nového povrchu vozovky v jejím okolí ve Sloupské ulici v Novém Boru bude na základě schváleného projektu hotova do 15. listopadu letošního roku. Podle informací z Krajského úřadu Libereckého kraje (KÚ LK) navíc stavbu v předpokládané ceně zakázky 1 579 550 Kč bez DPH, provede navržená vítězná firma za vysoutěženou nabídkovou cenu 1 084 363 Kč bez DPH, tedy o půl miliónu korun levněji.
Smutný osud evangelického kostela v Novém Boru je název publikace, kterou nechalo vydat město Nový Bor. Zájemcům je pak zdarma dostupná v Turistickém informačním centru a sklářskému muzeu.
Třetí ročník akce s názvem Vysaď si strom chystají v těchto dnech na Odboru životního prostředí Městského úřadu v Novém Boru (OŽP). Jejím smyslem je umožnit veřejnosti, prostřednictvím nákupu a následné výsadby zeleně, zvelebit některou z lokalit města. Tentokrát byly vybrány Horovy sady, ve kterých z mladých stromků vznikne přírodní bludiště.
Samota, izolovanost a ztráta kontaktů s okolním prostředím, to jsou problémy, se kterými se potýkají senioři s omezenou pohyblivostí. Jejich každodenní realitu má ale změnit projekt s názvem Cestování ze samoty. Ten pro novoborské klienty připravují Sociální služby města Nový Bor, a to ve spolupráci s místním Svazem důchodců a Unií roztroušené sklerózy.
V těchto dnech byly na území Nového Boru zahájeny opravy válečných památníků, a to v lokalitách Lesní hřbitov, Arnultovice a Janov.
Pálící slunce a azurová obloha dělá radost provozovatelům koupališť a prodejcům zmrzliny. Vrásky na čele ale mají kvůli suchu zahrádkáři. Ti se pak budou muset až do odvolání obejít  bez vody z potoků a říček, kterou využívali na zalévání svých záhonků. Od pátku 26. července totiž platí na Novoborsku zákaz čerpání vody z místních toků.
Při procházkách městem se mohou lidé nově zastavit a posedět v ulici V Lomech. Právě tady totiž vzniklo další odpočinkové místo, a to na úpatí schodiště vedoucímu k bývalému hřbitovu.
Období letních prázdnin se pro většinu obyvatel Nového Boru nese ve znamení volna a dovolených. Naopak plné ruce práce mají touto dobou stavbaři. Hned v několika lokalitách města totiž probíhají plánované rekonstrukce budov, komunikací, chodníků nebo kanalizace.
Koncem června se Nový Bor stal hostitelem setkání zástupců Bezpečnostní komise Svazu měst a obcí České republiky. Cílem společného setkání pak byla diskuze nad problematikou legislativy a pravomocemi municipalit.
Liberecký kraj letos již poosmé vyhodnotil soutěž ve třídění komunálního odpadu s názvem Zlatá popelnice. Nový Bor pak v kategorii měst obsadil jen s minimálním rozdílem druhé místo za vítězným Harrachovem. Stupně vítězů doplnil ještě třetí Jablonec nad Jizerou.
Aktuální povodňová situace ovlivní průběh a program Krajských slavností, které se v Novém Boru uskuteční v pátek 14. června. Jejich součástí totiž bude také finanční povodňová sbírka pro velkou vodou postiženou obec Dobříň na Roudnicku.
Umělecké artefakty, které vznikly během XI. ročníku novoborského Mezinárodního sklářského sympozia (IGS), nyní lákají návštěvníky do Uměleckoprůmyslového musea v Praze (UPM). Právě tady proběhla ve středu 15. května vernisáž výstavy nazvané VIP sklo/ mezinárodní sklářské sympozium IGS 2012.
Skleněné artefakty vytvořené účastníky XI. Mezinárodního sklářského sympozia (IGS), které se v Novém Boru uskutečnilo začátkem loňského října, brzy čeká přesun do hlavního města.
Páteční večer 26. dubna v městském divadle patřil mecenášům, dobrodincům a osobnostem, které se zasloužily o rozvoj občanské společnosti. Uskutečnilo se zde totiž krajské finále Ceny Ď, jejímž je město Nový Bor v rámci libereckého regionu generálním partnerem. Letošním laureátem tohoto ocenění se stal sklářský pedagog Vlastimil Pospíchal. Městskou Cenu Ď udělilo novoborské kolegium také Ivanu Lackovi, dlouholetému učiteli a bývalému starostovi Nového Boru.
První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední