Prostory sekretariátu novoborské radnice v polovině března opět obsadil organizační tým letošního Mezinárodního sklářského sympózia (IGS). Jedním ze stěžejních bodů  programu poslední schůzky pořadatelů pak bylo projednání podpory a záštit nad IGS či pořádání doprovodných akcí v rámci sympózia. Účastníci schůzky byli též seznámeni s odezvou a reakcemi sklářských výtvarníků a umělců, pozvaných k účasti na letošním IGS.
Tento pátek startuje v Novém Boru filmový festival Jeden svět. Ten nabídne celou řadu dokumentů jejichž tématem je sociální problematika a lidská práva. Výběr promítaných snímků pak cílí na široké vrstvy diváků.
Cena Ď je celorepublikový projekt s více než desetiletou tradicí, jehož smyslem je upozornit na mecenáše, dobrodince a lidi, kteří mají zásluhy o rozvoj občanské společnosti. Poprvé se Nový Bor do tohoto projektu zapojil prostřednictvím Odboru  školství, kultury a sportu Městského úřadu v roce 2011.
O víkendu se již popáté stane Nový Bor hostitelem filmového festivalu Jeden svět. Ten divákům i v tomto roce nabídne celou řadu dokumentů jejichž tématem je sociální problematika a lidská práva.
Do konce března budou pokáceny topoly rostoucí v bezprostřední blízkosti ZŠ U Lesa. Důvodem, proč musí šestice vzrostlých listnáčů padnout, je bezpečnost žáků školy. Stromy jsou totiž ve špatném stavu a hrozí jejich vyvrácení či zlomení.
V prostoru před novoborskou radnicí se v úterý 29. února hodinu po poledni sešla třicítka pracovníků veřejně prospěšných prací. Důvodem tohoto shromáždění bylo setkání  se starostou města Jaromírem Dvořákem, který veřejně prospěšným pracovníkům poděkoval za jejich činnost. Od března totiž program veřejně prospěšných prací v Novém Boru prozatím končí.
Mezinárodní sklářské sympózium (IGS) se bude v Novém Boru konat začátkem letošního října. Již nyní jsou přípravy v plném proudu a proto se organizátoři setkávají na pravidelných schůzkách. Ty slouží především k intenzivní výměně informací, rozdělení organizačních činností a hodnocení dosavadního průběhu přípravy IGS.

Na svém šestnáctém zasedání se sešli zastupitelé města ve středu 22. února. Mimo jiné projednávali udělení čestného občanství in memoriam bývalému prezidentovi Václavu Havlovi, předběžné výsledky hospodaření města za rok 2011 nebo další osud ubytovny v Severní ulici.

Denní teploty nad bodem mrazu a tání jsou příčinou ukončení provozu veřejného kluziště v areálu novoborského koupaliště. Poslední bruslaři pak měli možnost využít ledovou plochu v úterý 21. února.

Havárie zapříčiněná prasklým topením byla důvodem více než týdenního přerušení provozu Turistického informačního centra v Novém Boru.

Na sklonku minulého týdne se na novoborské radnici setkal starosta města Jaromír Dvořák s Martinem Kubátem, novým generálním ředitelem Crystalex CZ, s.r.o.Hlavním tématem schůzky bylo projednání další spolupráce a zhodnocení současné situace bývalého sklářského gigantu.

Mezinárodní sklářské sympózium (IGS) se v Novém Boru koná v pravidelných tříletých intervalech již od roku 1982. Letos nad tvůrčím setkáním výtvarníků a designérů z celého světa převzal záštitu český premiér Petr Nečas.

Prasklé topení je příčinou toho, že bude několik následujících dnů pro veřejnost uzavřeno Turistické informační centrum v Novém Boru.

Více než sto podpisů a soustrastných projevů od novoborských občanů obsahovaly kondolenční listiny, které po smrti bývalého prezidenta Václava Havla obdržela jeho vdova Dagmar Havlová. Ta v těchto dnech k rukám starosty města Jaromíra Dvořáka zaslala i písemné poděkování obyvatelům Nového Boru.

Letošní první zasedání Zastupitelstva města Nový Bor proběhlo ve středu 25. ledna na novoborské radnici. Na programu jednání bylo více než dvacet bodů. Stěžejními byly zejména ty, které se týkaly prevence kriminality a záměru Libereckého kraje postavit na území města dva objekty, kde mají být umístěni zdravotně postižení obyvatelé.

První  «  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14  »  Poslední