Popelnice ve Wintrově ulici se budou vyvážet ve středu
Z provozních důvodů dochází ve Wintrově ulici ke změně svozového dne. Nově se komunální odpad bude vyvážet už ve středu, namísto dosavadního čtvrtka. Změna platí od středy 15. března, kdy proběhne první svoz podle nového harmonogramu.
Všichni obyvatelé ve zmíněné ulici dostanou do schránek informační leták.
Vesměs mírné časové posuny přináší nové jízdní řády linkových autobusů na Novoborsku, které začnou platit od neděle 5. března. Výjimkou je linka 441 Nový Bor – Cvikov – Krompach. Dosavadní odpolední spoj 11 v 17:55 z Nového Boru se v úseku N. Bor – Cvikov ruší, kompenzací bude nový spoj v 16:55 hod. ve dnech školního vyučování.
Příznivci běhu na lyžích opanovali v sobotu 18. února cyklistický areál. Na šest desítek běžkařů, od předškoláků po veterány, tu na perfektně upravené trati soutěžilo ve 3. ročníku Lyžařského sprintu o pohár města Nový Bor. Jeho absolutními vítězi se stali Tereza Beranová (1. místo v ženské kategorii) a Ondřej Dudek (vítězství v kategorii mužů) z trutnovského týmu Olfin Car Ski. Úspěchy ale slavili i domácí lyžaři.
V pátek 10. března zavlaje v rámci akce “Vlajka pro Tibet“ u budovy městského úřadu na náměstí Míru tibetská vlajka. O jejím vyvěšení rozhodla dne 30. ledna 2017 rada města. Nový Bor se tak i v roce 2017 symbolicky připojí k celosvětové kampani, jejímž cílem je poukázat na dlouhodobé porušování lidských práv v této asijské zemi.
Není vám lhostejný nepořádek ve městě? Vadí vám odpadky po ulicích, v příkopech? Zapojte se do veřejné úklidové akce, která proběhne od čtvrtka 30. března do neděle 2. dubna v ulicích města. Velký jarní úklid je součástí celostátního projektu Ukliďme Česko a regionální akce Ukliďme příkopy Podralského nadačního fondu, do nichž se město prostřednictvím odboru životního prostředí a odboru správy majetku pravidelně zapojuje.
Prohlášení společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s.: Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. oznamuje svým zákazníkům, že i přes zákal, který byl zaznamenán 24. února v oblastech zásobování Nového Boru, Skalice, Okrouhlá, v důsledku výpadku elektrické energie a s tím spojeného přerušení provozu úpravny vody a také prudkého tání, byla voda po celou dobu zdravotně nezávadná. Dodávaná voda je pitná.
Svátky radosti, pestrobarevných kostýmů, temperamentních rytmů, vybraného jídla i kulturních zážitků. To jsou oslavy masopustu v Novém Boru, které vypuknou ve čtvrtek 9. března a vyvrcholí tradičním karnevalovým průvodem městem v sobotu 11. března.

Zastupitelé města schválili na únorovém zasedání obecně závaznou vyhlášku o regulaci hlučných činností po celou neděli. V tento den se tak nebudou smět používat hlučné stroje a přístroje, které obtěžují svým hlukem. Omezení se týká například sekaček na trávu, cirkulárek, motorových pil, křovinořezů, vrtaček, ale i pouštění hlasité hudby.

ČEZ vyhlásil kalamitní stav

Kvůli řadě poruch na elektrickém vedení, které způsobuje silný vítr, vyhlásila energetická společnost ČEZ kalamitní stav pro okres Českolipsko. Podrobné informace o stavu distribuční sítě v jednotlivých lokalitách jsou uvedené na webových stránkách http://www.cezdistribuce.cz

Hladiny vodních toků na Novoborsku klesly, nikde nedosahují žádného povodňového stupně.  S ohledem na předpověď meteorologů se ani jejich vzestup neočekává. Proto povodňová komise města Nový Bor a ORP Nový Bor ukončila v pátek ráno činnost.

Aktualizace: Podle sdělení SčVK, a. s. jejich pracovníci čistí potrubí mezi Wolkerovou ul. a Horovými sady.

Zakalení pitné vody v některých oblastech města Nový Bor způsobilo odstavení úpravny vody po výpadku elektrického proudu. „Úpravna vody je již v provozu, zákal by se měl objevovat již jen výjimečně a po přechodnou dobu,“ sděluje Iveta Kardianová, mluvčí Severočeských vodovodovodů a kanalizací, a. s., které síť provozují.

Povodňové komise měst a obcí ORP Nový Bor monitorují současnou situaci na vodních tocích v regionu a spolupracují s povodňovou komisí ORP. Pracovníci komisí sledují vývoj počasí, vyhodnocují informace získané pomocí digitálních povodňových plánů. Monitorng bude prováděn po celou dobu zhoršeného počasí.

Občané se mohou s dotazy  či připomínkami obracet na starosty svých obcí, kteří jsou předsedy příslušných povodňových komisí.
Členy povodňových komisí Města Nový Bor a ORP Nový Bor najdete na webových stránkách města v sekci „Bezpečnost města a ochrana obyvatel/Povodně“.

V 10.25h (23. 2.) je hlášen 2. povodňový stupeň na Dobranovském potoce ve Sloupu v Čechách.

Dnes (23. 2. 2017) v 9h dosáhla hladina Dobranovského potoka v Bukovanech I.stupně povodňové aktivity.

První povodňový stupeň vykazuje též Okrouhlický potok a Šporka ve Skalici a Dobranovský potok ve Sloupu v Čechách, Svitávka v Lindavě. Vzhledem k předpovědi počasí se dá předpokládat další zvyšování hladin vodních toků v regionu.

Hydrometeorologové varují před povodněmi a silným větrem
Hydrometeorologický ústav vydal pro celý Liberecký kraj výstrahu na povodňové ohrožení (extrémní stupeň nebezpečí).  V platnosti je i výstraha před silným větrem. Doporučujeme sledovat aktuální situaci na webových stránkách Českého hydrometeorologického ústavu ZDE . Konkrétní výšky hladiny Dobranovského potoka (Bukovany) a Šporky (Arnultovice, Nový Bor) najdete ZDE v digitálním povodňovém plánu města.
První  «  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14  »  Poslední