Strom splněných přání, jehož prostřednictvím už 19 let dělá radost o Vánocích dětem z dětských domovů a kojeneckých ústavů, vynesl Květoslavě Pěčkové krajskou Cenu Ď. Její udílení proběhlo ve čtvrtek v Navrátilově sále v Novém Boru. Součástí slavnostního večera bylo rovněž předání speciální, městské, Ceny Ď. Ocenění získali hned dva lidé. Radovan Novotný za záchranu novoborského kina a rozvoj kultury a Zdeňka Bittnerová za podporu a propagaci sportu ve městě.

Do výtvarné soutěže, která rozhodne o podobě uměleckého díla, jež by mělo být dominantním prvkem na náměstí Míru, poslalo své návrhy 25 zájemců. Anonymní soutěž pro výtvarníky a designéry z celé Evropy vyhlásilo město Nový Bor na sklonku loňského roku v souvislosti s naplánovanou letošní rekonstrukcí náměstí. Zájemci mohli své nabídky posílat do poloviny března.

Jména letošních držitelů krajské a městské Ceny Ď odtajní slavnostní ceremoniál, který proběhne ve čtvrtek 30. března v novoborském Navrátilově sále od 18 hodin. Mezi nominovanými v krajském kole jsou například Květoslava Pěčková se svým projektem Strom splněných přání ve prospěch dětí z dětských domovů, nebo Petra Makovická za propagaci regionu Novoborska. Na městskou cenu byli navržení Zdenka Bittnerová za podporu a rozvoj sportu a Radovan Novotný za rozvoj a šíření kultury v Novém Boru.
Projekt Vzdělávání praxí propojuje zájemce, kteří chtějí získat nové znalosti a zkušenosti v reálném pracovním prostředí a na druhé straně firmy, které naopak chtějí prostřednictvím nabízených praxí jednotlivcům pomoci, aby byl jejich vstup, nebo udržení se na pracovním trhu co nejsnadnější. Do projektu se tak mohou zapojit lidé starší 15 let, kteří jsou uchazeči o zaměstnání, rodiče na/po rodičovské dovolené, nízkokvalifikovaní nebo lidé ve věku nad 50 let a na druhé straně firmy.
Rada vyslanec Brazilské federativní republiky Acir Pimento Madeira Filho společně se starostou Nového Boru Jaromírem Dvořákem a náměstkyní hejtmana Libereckého kraje Jitkou Volfovou zahájili v pátek v městském kině dvoudenní oslavy Česko – brazilských dnů. Ty proběhly již po jedenácté v rámci novoborského masopustu.
Desítky stromů na Lesním hřbitově poničila letošní zima a následně vichřice, která se prohnala Novoborskem před dvěma týdny. Z bezpečnostních a preventivních důvodů je město nechává pokácet. Práce provádí odborná firma. Současně pracovníci odboru správy majetku vyřizují celou řadu škodních událostí, protože popadané stromy a větve poškodily náhrobky.
Vyvěšením tibetské vlajky se Nový Bor v pátek 10. března připojil k celosvětové kampani Vlajka pro Tibet. Město tak opakovaně symbolicky vyjádřilo solidaritu s tibetským lidem a zároveň nesouhlas s dlouhodobým potlačováním lidských práv v této zemi. „Letos si připomínáme osmapadesáté výročí povstání proti čínské okupaci Tibetu, které násilně potlačila armáda Čínské lidové republiky. Podpora Tibetu pro mě osobně znamená podporu svobody,“ říká starosta Jaromír Dvořák.
Máte doma staré lyže - práskačky a k tomu pár kousků dobového oblečení? Pak si nenechte ujít závod Historická lyže, který pro vás pořádá Kultura Nový Bor s. r. o. společně se SKI Polevsko v sobotu 11. března v rámci masopustu v duchu karnevalu. Oproti předchozím ročníkům odstartuje závod na náměstí Míru hned po skončení průvodu zhruba v 14:00 hodin. Soutěžit se bude před základní školou o nejrychlejšího běžkaře, nejfešnějšího štramáka, nejstylovějšího lyžníka a šanci vyhrát má i ten, kdo dorazí z největší dálky. Prolezte půdu, prohrabte skříně, poproste babičky o půjčení garderoby a přijďte si zazávodit, sníh bude!
Podralský nadační fond ZOD zve všechny příznivce čistého životního prostředí k účasti na čtvrtém ročníku již tradiční úklidové akce „Ukliďme příkopy“. Také letos se připojujeme pod společnou hlavičku celorepublikové události „Ukliďme Česko“. Úklidové období v našem mikroregionu započne datem 18. 3. 2017 a skončí dne 2. 4. 2017.
Informace ke kvalitě vody podává provozovatel sítě SčVK, a.s.
V případě, kdy obyvatelé Nového Boru mají dotazy ke kvalitě vody tekoucí z kohoutku, musí v první řadě kontaktovat provozovatele sítě – společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a. s. Zákazníkům slouží kontaktní centrum, kde získají informace a mohou hlásit poruchy. Využít mohou linky: 840 111 111, 601 267 267.
Na šedesát minut potemní v sobotu 25. března mezi 20:30 až 21:30 hodinou město Nový Bor. Připojí se tak k celosvětovému happeningu Hodina Země, který letos již po jedenácté propojí obce, firmy i jednotlivce, jimž není lhostejná ochrana a budoucnost naší planety.
Práce na kanalizaci v Janově zcela uzavřou krajskou silnici III/2685 mezi Janovem a Chotovicemi. Omezení by mělo začít platit od pondělí 13. března a potrvá do 30. 4. 2017. Uzavírka ovlivní dopravu, včetně autobusové, v Janově a Chotovicích.
I přes téměř jarní teploty v posledních dnech musí skateboardisté vydržet do 1. dubna, kdy skatepark u autobusového nádraží zahájí po zimě opět svůj provoz. Otevřený bude ve všední dny od 10 do 19 hodin, o víkendech a prázdninách od 9 do 20 hodin. Jeho návštěvníci ale musí počítat s tím, že v případě nepříznivého počasí může být kdykoliv uzavřen.
Sklářské muzeum Nový Bor srdečně zve na novou výstavu novoborské výtvarné skupiny Natělo. Výstava skleněných šperků potrvá v muzeu od soboty 4. 3. - do 28. 5. 2017.
Dobrovolnické centrum ADRA, o.p.s. ve spolupráci s OSTARA, p.o. (dříve Domov pro osoby se zdravotním postižením Mařenice), hledají dobrovolníky, kteří by se chtěli stát společníky pro zdravotně postižené v nových objektech ve Cvikově (Pivovarská 692 a 693) a v Novém Boru (Husova 970 a Revoluční 920).
První  «  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  »  Poslední