Otevřená sklářská rotační forma, která je složená z vysokého sloupu z opáleného bukového dřeva vystupujícího z klidné vodní hladiny se zrcadlem a navazující dlouhé lavice. Taková by měla být podoba centrálního prvku na náměstí Míru v Novém Boru, jež vzešla z anonymní výtvarné soutěže. Autorkami vítězného návrhu s názvem „Po fajrumtu“ jsou pražské architekty Gabriela Králová a Lucie Chroustová. Výběr hodnotící komise potvrdili svým rozhodnutím radní.

Narovnání majetkových vztahů mezi městem Nový Bor a její 100% společností Teplo Nový Bor, s. r. o. by měl zajistit zvažovaný prodej majetku a infrastruktury související s výrobou tepla a teplé vody za 21,9 milionů korun. Zastaralá technologie potřebuje modernizaci v řádech milionů korun. Ta je ale za stávajících podmínek pro obě strany nereálná. Pro město představují příliš velkou zátěž, obchodní společnost nemůže zase investovat do cizího majetku.

Upozorňujeme, že sběrný dvůr musí na Velikonoční pondělí povinně zavřít.  Důvodem je vloni schválený zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, který zakazuje prodej během vybraných svátků. Řídit se jím musí také sběrné dvory bez ohledu na velikost. Kromě svátečního pondělí platí v období Velikonoc běžná provozní doba.

Občané Nového Boru si již zvykli, že v období Velikonoc je možno spatřit v Arnultovicích na Skalce osvětlený symbol Ježíšovy smrti. Kříž se rozsvítí ve středu 12. dubna. Na Zelený čtvrtek se rozzáří jako připomínka Poslední večeře a svítit bude i o Velkém pátku. Tento den, kdy byl podle křesťanské tradice ukřižován Ježíš, je v lidových pověrách spojován s magickými silami, které otevíraly hory a vydávaly poklady.

Aktuální informace k připravované stavbě vedení velmi vysokého napětí 110 kV na trase Česká Lípa – Nový Bor – Varnsdorf představí zástupci společnosti ČEZ Distribuce, a.s., zájemcům z řad veřejnosti ve středu 26. dubna od 16:00 hod. v zasedací místnosti ve 3. patře radnice v Novém Boru.

Jarní měsíce patří podle dlouhodobých statistik hasičů k těm, kdy častěji vyjíždí k požárům. Vedle skutečných zásahů se jedná také o plané poplachy, jejichž příčinou je mnohdy „úklid“ starého klestí a odpadu spalováním na zahradách. Proto Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje mimo telefonického hlášení pálení umožňuje nahlásit občanům a firmám pálení klestí a odpadu prostřednictvím internetu. Přímý vstup do aplikace najdou zájemci nově na webových stránkách města.

Letos vám opět připomeneme, jak je naše planeta obrovská, kolik neuvěřitelných míst skýtá a kolik na ní žije zajímavých lidí, prožívajících různé osudy. Filmový festival Expediční kamera se uskuteční v sobotu 15. dubna od 16:30 hod. v Městském kině v Novém Boru.

Městská policie v Novém Boru si připomněla 25 let své existence. Její vznik se datuje k 1. dubnu 1992, kdy ulice města začalo střežit prvních šest strážníků. Ve výbavě měli jen pouta, kasr a obušek. První auto, Škodu 105, s potřebnou radiostanicí dostali až následující rok. Za uplynulé čtvrt století se ale mnohé změnilo. Přibyli strážníci na dnešních 15, jejich vybavení a výstroj odpovídá moderním trendům.

Přerušení dodávky pitné vody – Janov

Kvůli provozní havárii na vodovodním zařízení byla v pátek (7. 4.) po poledni v Janově přerušena dodávka pitné vody. Podle informací SčVK, a. s. by dodávky mohly být obnovené do dnešních 17:00 hod.. Náhradní zásobování cisternami nebude zajištěné.

Skvělý herec Miroslav Táborský ztvární patnáct rolí v divadelní hře Blázinec, volně napsané Jaroslavem Gillarem na motivy E. A. Poea. Grotesku o světě, ve kterém se vlády zmocní blázni z jednoho psychiatrického ústavu, můžete zhlédnout ve čtvrtek 13. dubna v 19 hodin v Městském divadle v Novém Boru.

Pro všechny, kteří mají dostatek odvahy i fyzických sil, připravujeme na sobotu 13. května 2. ročník dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury. Z Rumburku po registraci  vyrazí do Nového Boru po stopách vzbouřenců pěšáci i cyklisté. Pokud se v letošním roce chystáte následovat 40 odvážlivců z loňského 1. ročníku pochodu a zdolat těch těžkých 35 kilometrů, registrujte se do 21. dubna 2017 na OŠKS MěÚ Nový Bor.
Policie České republiky  Krajské ředitelství policie Libereckého kraje zve motoristy na akci s názvem „Řídím bez opice“, která proběhne na autodromu v Sosnové dne 9. dubna v čase od 9.00 do 12.00 hodin. Zde si mohou řidiči zdarma pod dohledem dopravních policistů vyzkoušet jízdu se speciálními brýlemi, které simulují stav opilosti.
Po dnešním jednání vedení kraje, tří majoritních dopravců (BusLine, ČSAD Česká Lípa, ČSAD Liberec) a zástupců odborových organizací je jasné, že stávka řidičů autobusů linkové (regionální*) dopravy v Libereckém kraji ve čtvrtek 6. dubna nebude. Podle hejtmana Martina Půty se někteří řidiči připojí pouze symbolicky, třeba reflexní vestou na svém oblečení. Ani jeden z autobusových dopravců ale provoz nezastaví.

Krajská správa silnic LK zahájí opravy výtluků v Novém Boru zhruba v polovině května. Podle sdělení Jana Jelínka, inspektora silniční sítě KSS LK, se budou opravy v centru města týkat zejména úseku od kruhového objezdu v Liberecké ulici ke kruhovému objezdu na náměstí Míru, pokračovat by pak měly ve Sloupské ulici.

Za nekonečnou trpělivost, cit a odvahu, s nimiž své žáky vedou po cestě ke vzdělání, ocenil novoborský starosta Jaromír Dvořák pětici nejlepších pedagogů koncem března. U příležitosti Dne Učitelů oceňuje radnice nejen učitele a učitelky z mateřských a základních škol ve městě, ale také pracovníky volnočasových aktivit z DDM Smetanka.

První  «  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  »  Poslední