Město Nový Bor si dovoluje reagovat na stížnosti, které se objevují na sociální síti a v některých médiích v souvislosti se započatou stavbou parkoviště v proluce ulic T.G.M. a Wolkerova. Výhrady se týkají údajné blízkosti parkovacích míst u obytného domu u letního kina. Parkoviště bude podle projektu od nejbližšího obytného domu vzdálené více než 9 metrů. Současně s tím bude oddělené pásem zeleně o více než 300 kusech, tak aby vegetace pohltila co nejvíce emisí z výfukových plynů.

Z připraveného programu Mariánské pouti v Novém Boru můžete vybírat od pátku 11. srpna až do neděle 13. srpna. V pátek se na koupališti v Novém Boru mohou návštěvníci těšit na koncert skupiny AHA BAND.

O nadcházejícím víkendu se prostor kostela Nanebevzetí Panny Marie rozezvučí hudbou hned dvakrát. V sobotu večer od 19.00 hodin zde vystoupí pěvecký sbor Bohemiachor se sbormistry Vítem Novotným a Jiřím Mátlem. Hostem večera je Cecilia Martin-Löf.

Město Nový Bor v nejbližších dnech zahájí práce na stavbě nového parkoviště v proluce ulic T. G. M. a Wolkerova. Zároveň se v lokalitě u letního kina mimo jiné opraví chodníky, přibydou nové lavičky a herní prvky, vymění se veřejné osvětlení. Úpravy za zhruba 4,3 milionů korun proběhnou v rámci I. etapy revitalizace sídliště Husova – Jiráskova. Na ní Nový Bor získal dotaci od ministerstva pro místní rozvoj ve výši 3 miliony korun, město ze svého rozpočtu přidá zhruba 1,3 milionu korun.

Asociace českých filmových klubů (AČFK) udělila ve čtvrtek 3. srpna na filmovém festivalu letní filmové školy (LFŠ) v Uherském Hradišti výroční cenu in memoriam Radovanu Novotnému, kinaři z Nového Boru.

Městský úřad Nový Bor, odbor životního prostředí vydal zákaz odběru povrchových vod s účinností od 2. 8. 2017 do odvolání.

Respektujte zákaz vstupu na staveniště na nám. Míru

S ohledem na případy, kdy lidé vnikají za oplocení staveniště na nám. Míru, si dovolujeme upozornit, že platí zákaz vstupu pro veřejnost do prostoru kvůli zvýšenému riziku úrazu. Prosíme o respektování tohoto opatření. Děkujeme za pochopení.

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. provedla v posledním období  6 rozborů pro kontrolu kvality vody na více místech vodovodní sítě zásobující obyvatele Nového Boru.

Město Nový Bor plánuje vydávat „Kulturní čtvrtletník“, ve kterém by byly uveřejněny akce města, místních spolků, sportovních a společenských organizací určené pro veřejnost. Pokud máte zájem veřejnost na plánované akce pozvat, žádáme vás o zaslání informací ohledně akcí, které plánuje váš spolek či organizace pořádat od října do konce r. 2017.

Upozorňujeme, že sběrný dvůr ve Wolkerově ulici bude uzavřený do úterý 3. října. Důvodem jsou dokončovací práce v rámci rekonstrukce sběrného dvora. Lidé mohou opět vozit odpad od středy 4. října, kdy se areál otevře.

Kvůli odstranění závady koleje bude dnes (27. 7.) mimořádná výluka na železniční trati 080 Bakov nad Jizerou - Jedlová, která bude probíhat v úseku Česká Lípa hlavní nádraží - Nový Bor. Podle sdělení Správy železniční dopravní cesty, s. o. potrvá omezení od 20:20 do 24:00 hod. Vlak R 1100 bude nahrazen náhradní autobusovou dopravou v úseku Česká Lípa hl. n. - Nový Bor.

Novoborské Turistické informační centrum se zapojilo do letošního ročníku prestižní ankety „Informační centrum roku“. V ní může vybírat široká laická i odborná veřejnost z celkem 422 certifikovaných turistických informačních center to své nejoblíbenější. Podpořit novoborské TIC je možné na webových stránkách kampocesku.cz ZDE do 31. srpna.

Ukázky činnosti jednotlivých složek IZS i jejich společné zásahy při simulovaných situacích mohou návštěvníci shlédnout na „Dni s policií a dalšími složkami IZS“. Letošní 16. ročník se koná 9. září na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Rekonstrukce smuteční síně na Lesním hřbitově v Novém Boru se blíží k závěru. Přestavbu sto let starého objektu za zhruba 9 milionů korun provázely komplikace, které termín dokončení posunuly o několik měsíců. Aktuálně město připravuje podmínky pronájmu smuteční síně.

Město Nový Bor nechalo opravit zanedbaný hrob básníka Josefa Jaroslava Kaliny na Olšanských hřbitovech v Praze. Současník Karla Hynka Máchy je významným novoborským rodákem, od jehož narození loni uplynulo 200 let a zároveň si město letos připomíná 170 let od jeho úmrtí. Práce proběhly v rámci projektu Adopce hrobů českých velikánů, do něhož se Nový Bor zapojil loni na podzim.

První  «  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  »  Poslední