Respektujte zákaz vstupu na staveniště na nám. Míru

S ohledem na případy, kdy lidé vnikají za oplocení staveniště na nám. Míru, si dovolujeme upozornit, že platí zákaz vstupu pro veřejnost do prostoru kvůli zvýšenému riziku úrazu. Prosíme o respektování tohoto opatření. Děkujeme za pochopení.

Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. provedla v posledním období  6 rozborů pro kontrolu kvality vody na více místech vodovodní sítě zásobující obyvatele Nového Boru.

Město Nový Bor plánuje vydávat „Kulturní čtvrtletník“, ve kterém by byly uveřejněny akce města, místních spolků, sportovních a společenských organizací určené pro veřejnost. Pokud máte zájem veřejnost na plánované akce pozvat, žádáme vás o zaslání informací ohledně akcí, které plánuje váš spolek či organizace pořádat od října do konce r. 2017.

Upozorňujeme, že sběrný dvůr ve Wolkerově ulici bude uzavřený do úterý 3. října. Důvodem jsou dokončovací práce v rámci rekonstrukce sběrného dvora. Lidé mohou opět vozit odpad od středy 4. října, kdy se areál otevře.

Kvůli odstranění závady koleje bude dnes (27. 7.) mimořádná výluka na železniční trati 080 Bakov nad Jizerou - Jedlová, která bude probíhat v úseku Česká Lípa hlavní nádraží - Nový Bor. Podle sdělení Správy železniční dopravní cesty, s. o. potrvá omezení od 20:20 do 24:00 hod. Vlak R 1100 bude nahrazen náhradní autobusovou dopravou v úseku Česká Lípa hl. n. - Nový Bor.

Novoborské Turistické informační centrum se zapojilo do letošního ročníku prestižní ankety „Informační centrum roku“. V ní může vybírat široká laická i odborná veřejnost z celkem 422 certifikovaných turistických informačních center to své nejoblíbenější. Podpořit novoborské TIC je možné na webových stránkách kampocesku.cz ZDE do 31. srpna.

Ukázky činnosti jednotlivých složek IZS i jejich společné zásahy při simulovaných situacích mohou návštěvníci shlédnout na „Dni s policií a dalšími složkami IZS“. Letošní 16. ročník se koná 9. září na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Rekonstrukce smuteční síně na Lesním hřbitově v Novém Boru se blíží k závěru. Přestavbu sto let starého objektu za zhruba 9 milionů korun provázely komplikace, které termín dokončení posunuly o několik měsíců. Aktuálně město připravuje podmínky pronájmu smuteční síně.

Město Nový Bor nechalo opravit zanedbaný hrob básníka Josefa Jaroslava Kaliny na Olšanských hřbitovech v Praze. Současník Karla Hynka Máchy je významným novoborským rodákem, od jehož narození loni uplynulo 200 let a zároveň si město letos připomíná 170 let od jeho úmrtí. Práce proběhly v rámci projektu Adopce hrobů českých velikánů, do něhož se Nový Bor zapojil loni na podzim.

Město Nový Bor zasáhla smutná zpráva. V úterý 4. července nás opustil po dlouhé těžké nemoci Radovan Novotný, významná osobnost novoborské kultury.

S ohledem na potvrzený výskyt afrického moru u divokých prasat na Zlínsku vydala Státní veterinární správa preventivní doporučení pro postup při nálezu uhynulého zvířete.

Kvůli rekonstrukci vodovodního řadu ve Sklářské ulici musí tamější obyvatelé počítat s dílčími odstávkami vody. Ta první je naplánovaná na středu 19. července od 8:00 do 15:00 hod. a dotkne se ulic Sklářská a B. Egermanna.

V části Nového Boru nepůjde v pondělí 10. 7. 2017 v době od 12:00 do 14:30 hod. elektřina. Plánovaná odstávka se dotkne ulic Boženy Němcové, Bratří Čapků, České, Sloupské, Husova, Lesná, Na Svahu a U Obory. Ve středu 13. 7. 2017 nepůjde elektrický proud v Kalinově ul. č. p. 621.

Upozornění na uzavírku silnice mezi Janovem a Chotovicemi

Práce na obnově povrchů po výstavbě kanalizace uzavřou krajskou silnici III/26850 mezi Janovem a Chotovicemi. Omezení by mělo začít platit od pondělí 10. července a potrvá zhruba do poloviny srpna.

Křižovatka z Kalinovy ulice kolem Sklářského muzea je od pátku 1. září opět průjezdná. Její uzavření si v průběhu prázdnin vyžádaly stavební práce v souvislosti s probíhající rekonstrukcí náměstí Míru. „Křižovatku se povedlo zprůjezdnit o několik dní dříve, než byl původní plán,“ říká vedoucí odbor rozvoje města Miroslav Jeništa.

První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední