Zásluhou obyvatel Nového Boru, kteří myslí na životní prostředí a třídí komunální odpad, uspělo město v celokrajské soutěži Zlatá popelnice. V ní obsadilo stříbrnou příčku ve své kategorii měst nad 3 500 obyvatel. Ještě úspěšnější byl Nový Bor ve sběru drobného elektra, za který získal zlato mezi městy nad 10 000 obyvatel. S oceněním je spojená i finanční odměna, která za obě umístění dosáhla na celkem 35 tisíc korun.

V rámci celostátní změny jízdních řádů k 11. červnu dojde k úpravám na lince 472 Cvikov - Lindava - Nový Bor. Odpolední spoj č. 16 (v pracovní dny) pojede v celé trase o 5 minut později, tj. v 16:15 hod. ze Cvikova. Oproti tomu večerní spoj č. 22 (v pracovní dny) vyjede ze Cvikova o 30 minut dříve, tj. již v 18:40 hod. Jízdní řády ostatních linek na Novoborsku, objednávaných Libereckým krajem, zůstávají stejné.

Když před rokem VOŠS a SŠ Nový Bor za podpory Města Nový Bor vyhlašovala soutěž pro mladé autory k výročím našeho rodáka Josefa Jaroslava Kaliny (narodil se 9. listopadu 1816, zemřel 22. června 1847), nečekali jsme takovou odezvu. Svoje básně poslalo 81 studentů z celé republiky.

Sestava kontejnerových buněk za zhruba 1,3 miliony korun nahradí technicky nevyhovující objekty v novoborském sběrném dvoře. Mobilní buňky poslouží jako nové sklady, což navýší kapacitu pro vybíraný odpad. Zázemí v nich najdou i zaměstnanci. Město Nový Bor je pořídí s pomocí dotačního titulu z Operačního programu Životní prostředí.

Hudba, zpěv, poezie a také komentované prohlídky čekají na návštěvníky novoborských kostelů Nanebevzetí Panny Marie a sv. Ducha v pátek 9. června, kdy po celé republice proběhne již po deváté Noc kostelů.

Město Nový Bor a Kultura Nový Bor, s.r.o. zvou na tradiční městské slavnosti, které se budou konat v sobotu 17. června. Letos se mimořádně přesunou do prostoru u Městského divadla v Novém Boru. Od 10 hodin ráno se otevře sklářských trh s výrobky především místních firem. Návštěvníci si budou moci prohlédnout sklářské učiliště, kde budou probíhat ukázky sklářských technik a prodej skla. Na podiu u divadla zahrají především známé české kapely.
Základní umělecká škola zve nové zájemce o studium v pondělí 5. června 2017 v době od 15:00 do 17:00 hodin na talentové zkoušky do hudebního a výtvarného oboru. ZUŠ přijímá do přípravného studia děti od 5 do 7 let, do základního studia pak děti od 7 let.

Severočeská vodárenská společnost, a.s., by měla v polovině června začít s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace v Novém Boru. Stavba za necelých 12 milionů korun zahrnuje rekonstrukci tří částí stávající kanalizace a dvou částí vodovodu v ulicích Boženy Němcové, Česká a Sloupská.

Město kompletně zrekonstruuje část Sklářské ulice. Za zhruba 1,9 milionu korun bez DPH mimo jiné vybuduje kanalizaci, která svede splaškové vody z okolních nemovitostí, opraví komunikaci a instaluje nové obrubníky.

Český hydrometeorologický ústav vydal v úterý 30. 5. pro celý Liberecký kraj výstrahu před velmi silnými bouřkami, které může doprovázet krupobití, nárazový vítr a přívalové srážky s úhrny 30 až 40 mm.
ZUŠ Nový Bor zve na celostátní happening základních uměleckých škol - Zahradní slavnost.
Třídenní maraton pohádek si užívaly děti v Městském divadle během uplynulého víkendu. Do Nového Boru se totiž sjely amatérské divadelní soubory hrající pro děti, aby tu mezi soutěžily nejen o přízeň malých diváků ale i poroty v oblastní postupové přehlídce Dospělí dětem. Na jejím jubilejním 35. ročníku se představily soubory z Kladna, Sokolova, Děčína, Nymburka, České Lípy a Nového Boru.
Nový Bor si ve středu 24. května připomněl největší vzpouru
v českých zemích během první světové války – Rumburskou vzpouru. Před 99 lety se proti rakouské armádě postavilo na téměř sedm stovek vojáků. Deset jich bylo popraveno. „Je třeba si připomínat osobní statečnost vojáků, kteří si byli vědomi, že při neúspěchu celé vzpoury zaplatí vlastním životem, přesto se vzepřeli útlaku a pokořování," prohlásil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák při pietním aktu na Lesním hřbitově.

Víte, jak zlepšit místo, ve které bydlíte? Jste lokální nezisková nebo příspěvková organizace? Pak máte šanci získat 30 tisíc korun na realizaci projektu od Nadačního fondu Tesco. Ten i letos rozdělí 2,7 miliony korun v rámci programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“.

Zveme vás již na 9. Muzejní noc do Sklářského muzea v Novém Boru. Při příležitosti 260 let od povýšení Nového Boru na město se v sobotu 3. června od 16 hodin vydáme se skřítkem Archibaldem na dobrodružnou cestu historií města Nového Boru. Pro rodiče a děti je připravena spousta zajímavých úkolů a jejich postupným plněním si vytvoří vlastní kroniku města.
První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední