V části Nového Boru nepůjde v pondělí 10. 7. 2017 v době od 12:00 do 14:30 hod. elektřina. Plánovaná odstávka se dotkne ulic Boženy Němcové, Bratří Čapků, České, Sloupské, Husova, Lesná, Na Svahu a U Obory. Ve středu 13. 7. 2017 nepůjde elektrický proud v Kalinově ul. č. p. 621.

Upozornění na uzavírku silnice mezi Janovem a Chotovicemi

Práce na obnově povrchů po výstavbě kanalizace uzavřou krajskou silnici III/26850 mezi Janovem a Chotovicemi. Omezení by mělo začít platit od pondělí 10. července a potrvá zhruba do poloviny srpna.

Od pondělí 10. července je možné zajet na náměstí Míru pouze z Liberecké ulice (za radnicí), komunikace je ve směru ke Sklářskému muzeu nově průjezdná v obou směrech kvůli zajištění zásobování. Změna dopravního režimu je nutná kvůli rekonstrukci křižovatky mezi Sklářským muzeem a základní školou. Práce by tu podle harmonogramu měly skončit nejpozději se začátkem školního roku. Dopravní omezení pro chodce a řidiče viz. fotografie.

Tři žhavé novinky z mezinárodní filmového festivalu v Karlových Varech mohou diváci zhlédnout v Městském kině v Novém Boru už od 10. do 12. července, bezprostředně po skončení festivalu.  Letos se mohou těšit na chytrou americkou romantickou komedii podle skutečného příběhu Pěkně blbě, francouzský psychoerotický thriller Dvojitý milenec a mladý odvážný debut z berlínského prostředí Axolotl Overkill.

Městské kino si pro vás připravilo na léto hned několik filmových lahůdek.  Zároveň upozorňujeme, že je projekce posunuta od 18:30 a od 21:00 hod., pohádky pro děti začínají v 16:30 hod..

Severočeská vodárenská společnost, a.s. zahájí v těchto dnech rekonstrukci dožilých částí kanalizace a vodovodu v ulicích Boženy Němcové, České a Sloupské v Novém Boru. Práce na jednotlivých úsecích budou probíhat v 8 etapách a vyžádají si dopravní omezení v daných lokalitách. Podle schváleného harmonogramu by rekonstrukce měla být hotová do poloviny listopadu.
Uzavření sběrného dvora
Upozorňujeme, že sběrný dvůr bude na státní svátky ve středu 5. 7. a ve čtvrtek 6. 7. uzavřený.

Český hydrometeorologický ústav vydal ve středu 28. června pro celý Liberecký kraj výstrahu před velmi silnými bouřkami, které může doprovázet krupobití, přívalové srážky s úhrny 30 mm, ojediněle může spadnout až 50 mm, a nárazový vítr. Podle meteorologů by bouřky měly kolem půlnoci ustávat a přejdou ve vydatný déšť. Nejvyšší srážkové úhrny se očekávají v Libereckém a Ústeckém kraji, kde by mohlo během čtvrtka (29. 6.) spadnout až 60 mm.

Hry, soutěže, jízda na segway a mnoho dalšího čeká na všechny děti a jejich rodiče, kteří v pátek 30. června dorazí přivítat prázdniny na novoborské koupaliště. Město Nový Bor, DDM Smetanka, TJ Jiskra Nový Bor a Kultura Nový Bor tu pro ně přichystali tradiční akci Hurá prázdniny. Sportovně zábavný program zahájí Novoborské mažoretky a DTK Boráček v 14:00 hod..

Jménem předsedy ÚV ČsOL  plk.v.v. bratra Pavla Budínského si vás dovolujeme pozvat na pietní akt  „Svíčky za padlé“, který se uskuteční k příležitosti 100. výročí bitvy u Zborova. Tento pietní akt proběhne v neděli 2. července v 18:00 hod. na náměstí Osvobození v České Lípě.

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví každoročně připravuje v rámci programu prevence tři víkendové pobyty a letní tábor pro děti. V květnu letošního roku proběhl již druhý víkendový pobyt v Jiřetíně pod Jedlovou.
Příjemné počasí i program přilákal několik stovek návštěvníků na sobotní Sklářské slavnosti v Novém Boru. Jejich třináctý ročník proběhl výjimečně u městského divadla. V blízkém Sklářském učilišti po celý den probíhaly ukázky foukání skla, rytí, broušení, malování. Zájemci si mohli zakoupit také něco skleněného pro radost. V prostoru u divadla vyrostl sklářský trh s výrobky především místních firem, po městě bylo otevřeno několik podnikových prodejen skla, galerie i muzeum. Tři ségry banditos rozparádily publikum spolu s ohnivou show.
Padesátiletému výročí kombinátu – sídla nynější společnosti Crystalex, fenoménu českého sklářství a města Nový Bor, je věnovaná nová výstava v novoborském Sklářském muzeu. Její návštěvníci si mohou od soboty 17. června prohlédnout současnou produkci, díla výtvarníků, kteří svou návrhářskou činností zanechali v Crystalexu nesmazatelnou stopu, a připomenou si minulé ročníky Mezinárodního sklářského sympozia IGS. Výstava ale nezapomíná ani na samotnou výstavbu, která v rychlosti a nákladnosti trhala dobové rekordy ve středoevropském měřítku, a rovněž přiblíží, jak moc velký vliv měl Crystalex na život ve městě. Seznámit se s padesátiletou historii Crystalexu mohou návštěvníci v první den výstavy zdarma, kdy bude v rámci sobotních městských Sklářských slavností volný vstup do muzea.

Sociální služby města Nový Bor, p. o. nabízí pomocnou ruku seniorům a zdravotně postiženým z Nového Boru, Janova, Pihelu, Bukovan a Chomoutů. Využít mohou například sedm dní v týdnu, a to včetně svátků, pečovatelskou službu. Důležitý sociální kontakt a řadu aktivit najdou v Denním stacionáři Meduňka.

Město Nový Bor a Kultura Nový Bor, s.r.o. zvou na třináctý ročník tradičních Sklářských slavností, které se budou konat v sobotu 17. června. Letos se mimořádně přesunou do prostoru u Městského divadla v Novém Boru. Před divadlem na podiu bude hlavní hudební scéna, za divadlem pak v příjemné atmosféře parku vyroste dětská scéna spolu s atrakcemi.

První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední