Herecké duo Filip Blažek a Martin Hofman pobaví diváky ve hře Chvála Bláznovství. Představení, jehož předlohou byla stejnojmenná norská kultovní trilogie o chovanci psychiatrické léčebny Ellingovi, uvede novoborské divadlo ve středu 22. února od 19 hodin.
Granty na podporu činnosti, výměna zkušeností a nabídka na spolupráci nebo pomoc byly hlavními tématy tradičního setkání zástupců novoborských spolků, sdružení a organizací s vedením města a pracovnicemi odboru školství, kultury a sportu. Ti se společně schází pravidelně jednou ročně, aby zhodnotili jak uplynulé období, tak i představili své plány.

V rámci ekologické výchovy a snahy o větší čistotu v ulicích Nového Boru nabízí Odbor životního prostředí MěÚ Nový Bor „pejskařům“ zdarma sáčky na psí výkaly. Majitelé psů si mohou s dokladem o zaplacení poplatku vyzvednout tyto sáčky na dvou místech:
1. Odbor životního prostředí MěÚ Nový Bor, kancelář č. 15, II. patro budovy A MěÚ Nový Bor
2. Finanční odbor MěÚ Nový Bor, kancelář č. 8., II. patro budovy A MěÚ Nový Bor

Knihkupectví Šeps zve milovníky historie Nového Boru na křest nové knihy starých pohlednic a fotografií našeho města Pohledy z minula.  Ve Sklářském klubu Ajeto se sejdou autor textů PhDr. Vladislav Jindra, majitel sbírky Ladislav Komůrka a role kmotra knihy se ujme historik PhDr. Jiří Rak, jehož doménou je období vlády posledních Habsburků. Akce se uskuteční v pondělí 27. února od 17 hodin, následovat bude autogramiáda a beseda s autorem.
Nejúspěšnějším sportovcem Českolipska za rok 2016 je Kryštof Bogar z orientačního klubu OK Nový Bor. Ve stejnojmenné anketě, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo v novoborském Městském divadle a jejímž spolupořadatelem bylo opět město Nový Bor, se na výborném třetím místě v kategorii dospělých jednotlivců umístil vzpěrač z domácího klubu SK Metalpower Václav Češka. Ten navrch obdržel ocenění v kategorii Mimořádný sportovní výkon za dosažení hranice 500 kilogramů ve dřepu.
Veřejný závod v běhu na lyžích pro celé rodiny, nadšené amatéry, registrované sportovce i veterány. To je Lyžařský sprint o pohár města Nový Bor, jehož 3. ročník odstartuje v sobotu 18. února v 11 hodin v novoborském cyklistickém areálu. Na dospělé běžkaře tu čeká upravená kilometrová trať, děti změří síly na 300 metrů dlouhém úseku. Záštitu nad závodem, který pořádá město Nový Bor ve spolupráci s oddílem běžeckého lyžování SKI Polevsko, převzal mnohonásobný olympionik a bronzový medailista ZOH v Calgary v roce 1988 Pavel Benc.
Zprostředkováváme reakci Policie ČR na facebookové příspěvky, které šíří na internetové síti informace o údajném obtěžování žen v Novém Boru, jehož by se měl dopouštět muž maskovaný kuklou.
I v roce 2017 se bude v Novém Boru děkovat. Město opět přijalo roli generálního partnera významného charitativního projektu Richarda Langera, jehož cílem je nejen poděkování osobnostem a organizacím za nezištnou pomoc potřebným. Nominaci na cenu Ď 2017 může podat prakticky kdokoliv, kdo cítí potřebu veřejně poděkováním ocenit poskytnutý dar či pomoc. Všichni mohou využít této příležitosti a nominovat své mecenáše, sponzory a dobrodince.
Staré televize nebo nepotřebné kusy nábytku, které zabírají místo v popelnicích nebo se rovnou vedle nich jen tak povalují. S takovým nepořádkem okolo kontejnerů na komunální a separovaný odpad se při svých kontrolách poměrně často setkávají pracovníci odboru správy majetku novoborského městského úřadu.
Lužické hory jsou hlavním tématem únorové fotografické soutěže, kterou vyhlásil Svazek obcí Novoborska a zapojit se do ní může kdokoliv. Fotografie mohou být různého žánru, mohou zachycovat momentky z přírody nebo z obcí, ale společným jmenovatelem by měly vždy zůstat Lužické hory a region Novoborska.
Snímky mohou zájemci posílat do neděle 19. února na e-mailovou adresu kancelarsvazek@gmail.com.
V úterý 7. února 2017 od 17:15 hodin proběhne v areálu bohnické léčebny v Praze derniéra nekorektního kabaretu Ovčáček čtveráček, kterou si v přímém satelitním přenosu budou moci vychutnat také diváci v sedmi desítkách českých kin. Diváci novoborského kina se mohou těšit na přímý přenos v úterý 7. 2. od 17:15 hod.. Vstupenky je možné zakoupit i on-line na www.kulturanb.cz/kino nebo v předprodejních místech společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o.
Český statistický úřad zahájil každoroční šetření životních podmínek a příjmů domácností. Odborně proškolení tazatelé navštíví v období od 4. února do 28. května více než 11 tisíc rodin. Cílem je získat aktuální data pro hodnocení sociální a ekonomické situace obyvatel.
Na přelomu ledna a února se opět začalo pracovat na stavbě kanalizace v Janově, a to konkrétně na stokách A1, A1-1 nad sklady CO. V týdnu od 6. 2. 2017 by měly být zahájené práce i na stoce AA3-2 a A6. Všichni obyvatelé, jichž se stavba dotýká, získají potřebné informace o termínu výstavbu prostřednictvím letáků.
Osadní výbor Pihel horní a město Nový Bor zvou na masopust v sobotu 18. února. Sraz maškar je v 10:00 hod. na hřišti v horním Pihelu, odkud se masopustní průvod vydá k rybníčku a přes novou zástavbu zpět na hřiště. Tady už budou přichystané zabijačkové pochoutky a koblihy, o zábavu se postarají místní muzikanti.
Českolipská nemocnice vydala doporučení k omezení návštěv
Vážení návštěvníci,
vzhledem ke zhoršení epidemiologické situace na území okresu Česká Lípa  1647 případů/100 tis obyvatel, zvažte prosím návštěvu pacientů v nemocnici. Děkujeme za pochopení. NsP Česká Lípa
První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední