Máte hodinu volného času týdně a rádi někomu pomáháte? Dobrovolnické centrum ADRA, o.p.s. ve spolupráci se Sociálními službami města Nový bor p.o. hledají dobrovolníka nebo dobrovolnici, kteří by se chtěli stát společníkem zdravotně postižené vozíčkářky v DPS Špálova 944, Nový Bor. Dobrovolník je společníkem a vytváří vztah s pomocí komunikace, čtení, procházek apod.

Ačkoliv si 99. výročí vzniku samostatného Československa připomeneme v sobotu 28. října slavnostním koncertem v novoborském divadle, chtěli bychom dát příležitost i široké veřejnosti ke společné oslavě tohoto státního svátku. Zveme tedy občany v pátek 27. října v 9:30 hodin pod lípu před budovu městského úřadu na nám. Míru, kde proběhne vzpomínková akce.

V ul. Sloupské a České bude odstávka voda

Rekonstrukce vodovodního řadu přeruší v ul. Sloupské a České dodávky pitné vody. Ta nepoteče v pondělí 30. října od 8:00 do 15:00 hod. v ul. České v č.p. 591, 941 a v ul. Sloupské v č.p. 644, 263, 645, 643. Vyjmenovaných č.p. ve Sloupské ulici se týká i další ohlášená odstávka, kterou Severočeské vodovody a kanalizace, a. s. naplánovaly na 1. listopadu od 8:00 do 12:00 hod. Podle sdělení provozovatele sítě bude zajištěné náhradní zásobování cisternami.

Ve dnech 20. - 21. října 2017 proběhly volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, kterých se v Novém Boru zúčastnilo 58,82% voličů (v roce 2013 bylo 56,86%). Největší volební účast byla tradičně ve volebním okrsku č. 11 v ZŠ U Lesa (68,74%) a č. 7 DDM Smetanka (67,66%) a dále v č. 9 v ZŠ U Lesa (64,15%).

Celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, skialpinismu a dalších zimních radovánkách přinese SNOW FILM FEST, který se uskuteční v sobotu 21. října od 16 hodin v Městském kině v Novém Boru. Součástí akce bude také přednáška horolezce Petra Misky Maška s promítáním o výstupu na Denali s Radkem Jarošem a na Čo-Oyu s Honzou Říhou.

ČEZ pro Janov zrušil odstávku elektřiny

Avizovaná odstávka elektrického proudu pro část Janova, která měla být v pátek 20. října, neproběhne. Společnost ČEZ Distribuce, a.s. ke zrušení přistoupila kvůli souběhu termínu s volbami do PSP ČR.

Doprava, stav komunikací, zdravotnictví, nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců či nadměrný nárůst administrativy na úkor obecních rozpočtů byly hlavními tématy společného setkání starostů Českolipska a Novoborska, které proběhlo ve čtvrtek 11. října v Pihelu. Jeho organizace se tentokrát ujalo město Nový Bor, které ve spolupráci s českolipskou radnicí pracovní jednání pro starosty pořádá.

Novoborská akademie spojených kinematografií (NASK) udílí každoročně ceny nejlepším českým filmům, hercům a režisérům. Akademii založil před šestnácti lety kinař Radovan Novotný, který vybudoval její renomé. Na letošní ročník se sešlo kolem osmdesáti vedoucích kin z celé republiky.

Rodina v centru zve širokou veřejnost na Den otevřených dveří, který proběhne v úterý 17. října v komunitním centru v Nemocniční ulici (naproti autobusovému nádraží). Zájemci si mohou od 10:00 do 18:00 hodin prohlédnout prostory, seznámit se s poskytovanými službami a také si popovídat s pracovníky neziskové organizace o všem, co je zajímá. Součástí akce budou ruční dílny, v nichž si návštěvníci mohou vyrobit například mýdlo.

Část Janova bude bez elektřiny

V části Janova nepůjde v pátek 20. října 2017 v době od 12:30 do 14:30 hod. elektřina. Plánovaná odstávka se dotkne č.p./č. orient.: 29, 123, 132, 156, 159, 160, 161, 162, 164, 167, 175, 176.

Sklo nás spojuje. To je nové motto pro XIII. ročník Mezinárodního sklářského sympozia (IGS), které proběhne v Novém Boru od 4. do 7. října 2018. Generálním partnerem světového festivalu skla, jenž pořádá město Nový Bor a Sklářské muzeum Nový Bor ve spolupráci s místními sklářskými firmami, bude sklářská a designérská firma Lasvit s. r. o., role hlavního partnera se zhostí Liberecký kraj. Rozšíří se i počet firem, v nichž bude moci veřejnost pozorovat umělce při práci. Na studentské sekci se bude poprvé podílet sklářská škola z Kamenického Šenova.

Čím se lišil partnerský život v minulosti oproti současnosti? Měli se naši předci méně rádi a více se tolerovali? Městská knihovna Nový Bor srdečně zve v úterý 10. října 2017 v 17:00 hodin do čítárny knihovny na besedu se spisovatelkou Martinou Bittnerovou.

Svaz postižených civilizačními chorobami v ČR, z.s., již 13 let organizuje prezentační akci „Týden s civil-kami“, která představuje veřejnosti rozsáhlou činnost celorepublikové organizace pro osoby postižené civili-začními chorobami. Základní organizace SPCCH v ČR, z. s. Nový Bor na tento týden připravila řadu akcí, na nichž je vítaná široká veřejnost.
Městská knihovna Nový Bor již tradičně vyhlašuje v „Týdnu knihoven“ amnestii pro čtenáře dlužníky. V průběhu tohoto týdne (od 2. do 6. října 2017) mohou čtenáři vrátit do knihovny všechny déle upomínané a nevrácené knihy bez finančního postihu.

Sociální služby města Nový Bor, p. o. zvou veřejnost na Den otevřených dveří v Denním stacionáři Meduňka (Žižkova 159), který proběhne v úterý 5. října od 13:00 hod. do 18:00 hod.. Návštěvníci si budou moci prohlédnout prostory zařízení a seznámit se s poskytováním této sociální služby určené seniorům se sníženou soběstačností a osobám se zdravotním postižením.

První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední