Dětské hřiště u ZŠ U Lesa muselo být uzavřeno
Z bezpečnostních důvodů bylo uzavřeno dětské hřiště v prostoru u novoborské Základní školy U Lesa. Herní prvky jsou totiž opotřebované a dětem tak při hře na nich hrozí úrazy. Podle informací školy zůstane hřiště uzavřené do odvolání.
Jízda autem lesními úseky v nočních a brzkých ranních hodinách představuje riziko střetu se zvěří. Ta totiž právě v této době vychází za pastvou a často vbíhá na silnice. Ochránit řidiče i zvířata pak mají pachové ohradníky.
Celý týden tisícovka dětí ze základních škol z Nového Boru a okolí soutěžila v různých disciplínách kolektivních i individuálních sportů, a to v rámci Olympiády dětí a mládeže.
Město Nový Bor, DDM Smetanka a TJ Jiskra Nový Bor pořádají pro všechny školáky a jejich rodiče sportovně zábavnou akci s názvem Hurá prázdniny. Všichni, kteří dorazí 29. června od 12 hodin do areálu novoborského koupaliště, se mohou zúčastnit řady her, soutěží, zhlédnout ukázky výcviku psů nebo taneční vystoupení. Zábavný program tu pak potrvá až do půlnoci.
Lidé s tělesným postižením, kteří jsou upoutáni na vozík, najdou zázemí v novoborském domě s pečovatelskou službou ve Špálově ulici. Právě tady jsou totiž pro hendikepované občany k dispozici dva volné bezbariérové byty.
Lidé, kteří v těchto dnech zamíří za vyřízením svých záležitostí na Odbor životního prostředí (OŽP) Městského úřadu v Novém Boru, si mohou zpestřit úřední jednání poezií a prohlédnutím výtvarných dílek školáků.
Název Korálkiáda nesl projekt, který měl za cíl podpořit tvořivost lidí se zdravotním postižením. Jeho smyslem bylo od ledna do května sesbírat a navlékat korálky, které budou v následujících týdnech prostřednictvím České abilympijské asociace předány klientům vybraných chráněných dílen, ústavů a stacionářů.
Prostory prodejny a skladu v domě č.p. 844 v novoborské Alšově ulici jsou v současnosti nabízeny zájemcům k pronájmu.
Téměř desítka dětských a sportovních hřišť v Novém Boru prošla v uplynulých dnech revizí a bylo na nich provedena celá řada oprav. Na letní sezónu by tak měla být připravena, a to v souladu s bezpečnostními normami.
Na podzim loňského roku poprvé ve městě proběhla akce Vysaď si strom. Tu pro širokou veřejnost uspořádal Odbor životního prostředí společně s Odborem správy majetku Městského úřadu v Novém Boru. Cílem bylo umožnit občanům zakoupit a vlastnoručně si vysadit okrasnou dřevinu a přispět tím ke zvelebení města. Vzhledem k velkému pozitivnímu ohlasu dostanou lidé možnost vysadit si strom i letos.
K termínu 2.změny jízdních řádů veřejné železniční a linkové autobusové dopravy pro rok 2012 od neděle 10.června 2012 byl zahájen provoz nových autobusových linek (500)449 na trase Jablonné v Podještědí  – Cvikov – Sloup v Čechách – Dobranov - Zákupy, Nové Zákupy, sídliště a (500)459 na trase Nový Bor – Česká Lípa -  Zákupy, Nové Zákupy, sídliště.
Desítky sklářských umělců, řemeslníků i studentů využily možnost prezentovat svou tvorbu a zručnost v soutěži Řemeslo a umění ve skle Nový Bor 2012. Její sedmé trienále pořádá právě v těchto dnech Sklářské muzeum Nový Bor. Výsledky sklářského klání pak budou slavnostně vyhlášeny v pátek 15. června v Navrátilově sále.
Druhý ročník výstavní fotosoutěže o Nej fotografii města a jeho okolí, kterou pořádalo Turistické informační centrum (TIC), již zná svého vítěze. Ve veřejném hlasování nakonec návštěvníci výstavy z přihlášených soutěžních snímků vybrali zasněžený pohled na centrum města, jehož autorem je Jiří Houžvík  Ve středu 6. června pak proběhlo v Turistickém informačním centru Nový Bor předání cen nejúspěšnějšímu fotografovi.
Z důvodů nutné rekonstrukce prostor je od konce června do poloviny července omezen provoz na Odboru dopravy Městského úřadu v Novém Boru.
KDY:     18. června 2012 od 15:00 – 17:00 hodin
KDE:     V ZUŠ Nový Bor, Křižíkova 301
První  «  120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130  »  Poslední