Zájemcům, kteří si chtějí postavit rodinný dům, nabízí město Nový Bor stavební parcelu v lokalitě Lesní čtvrť. Ke koupi je také bytový dům v místní části Pihel.
72 hodin pro náš kraj. To je název projektu neziskové organizace Liberecká občanská společnost, jež má za cíl zapojit  místní obyvatele do rozvoje komunit a přispět ke zlepšení života měst a obcí, a to formou různých prospěšných aktivit. Jedna z akcí tohoto projektu proběhne i  v Novém Boru.
Na náměstí je opět možné parkovat
Koncem minulého týdne obsadil náměstí Míru v Novém Boru lunapark. Pouťové atrakce pak v centru města měly zůstat až do neděle 26. srpna. Oproti původnímu záměru provozovatele ale lunapark opustil plochu náměstí již toto pondělí. Parkování je tak zde opět možné bez omezení.
O víkendu se v Novém Boru konala Mariánská pouť. Ta svým programem přilákala všechny generace.
Necelého půl roku krášlila nová zeleň prostor před Městským divadlem. V polovině srpna ale z parčíku, který na jaře prošel revitalizací, zmizelo třicet kusů rostlin. Neznámému zloději se zalíbily hlavně hortenzie a túje.
Horký vzduch, který na území České republiky dorazil ze Sahary, způsobil, že teploty se v několika následujících dnech budou na území našeho státu držet na vysokých hodnotách. Od pondělí 20. srpna tak platí výstraha před horkem. Z tepla se pak mohou tvořit intenzivní bouřky.
Současné oficiální webové stránky Nového Boru fungují od podzimu loňského roku. Jejich titulní strana nyní obsahuje i několik rotujících širokoúhlých snímků města. Ty by ale měly být v budoucnu nahrazeny novými, které vzejdou z fotografické soutěže.
Další ze série Letních koncertů proběhne v sobotu 18. srpna v kostele sv. Ducha v Arnultovicích. Na příchozí zde čeká jedinečný hudební zážitek v podobě specifického harmonického zpěvu.
Lesní amfiteátr ve Sloupu v Čechách nabízí v pátek 17. srpna zábavu pro celou rodinu. Na programu je tu totiž oblíbená hudební pohádka Ať žijí duchové.
Několik následujících dnů nebudou řidiči moci zaparkovat na náměstí Míru v Novém Boru. Celou plochu parkoviště totiž nejprve obsadí stánkaři a hned poté pouťové atrakce.
Zastupitelstvo města Nový Bor na svém červencovém zasedání odsouhlasilo prodej dvou pozemků na území města Libereckému kraji za účelem vybudování bytových objektů pro hendikepované osoby. V nich mají být následně ubytovány ženy z Domova pro osoby se zdravotním postižením v Mařenicích. Jeho ředitelka Petra Bröcklová  pak na základě negativních reakcí některých obyvatel města poskytla své vyjádření k dané problematice.
Od letošního roku se na čistotu vody v novoborském koupališti vztahují přísnější normy. Areál byl totiž administrativně přeřazen z přírodních do kategorie betonových nádrží a musí tak splňovat obdobná hygienická kritéria jako například bazény.
Divadlo, hudbu, tanec, výtvarné dílny, soutěže pro děti, nafukovací atrakce, prodejní galerie batik a obrazů pod širým nebem... to vše si můžete užít, když navštívíte Mariánskou pouť v Novém Boru. Ta se uskuteční 17. a 18. srpna v městském parku.
Nerudovskou otázku „Kam s nimi?“ si klade o letních prázdninách řada pracujících rodičů. Řešením pro ně i jejich děti mohou být příměstské tábory. Poslední volná místa v srpnovém termínu nabízí novoborský DDM Smetanka.
Nový Bor se první srpnový týden stane místem, kam se budou upírat zraky mnoha příznivců královské hry. Restaurace Ajeto se totiž  již podruhé promění v šachovou corridu. V rolích toreadorů se pak představí teprve čtyřiadvacetiletý domácí borec Viktor Láznička a o šestnáct let starší lotyšský velmistr Alexej Širov.
První  «  117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127  »  Poslední