Korálkování je název akce, na kterou zve ve středu 23. května novoborské centrum pro rodinu Koblížek.
Jubilejní 30. ročník postupové přehlídky dospělých herců, kteří se zaměřují na nejmladší publikum, zahajuje v pátek 25. května v novoborském Městském divadle. Přehlídka s názvem Dospělí dětem zde potrvá až do neděle 27. května.
Premiéru nového českého filmu s  názvem Líbáš jako ďábel má od čtvrtka 17. května na programu Městské kino v Novém Boru.
Město Nový Bor nabízí k prodeji  byt  o velikosti 1 +1 v Novém Boru, a to do osobního vlastnictví.
Tuto sobotu se ve Sklářském muzeu Nový Bor uskuteční již čtvrtá Muzejní noc. Příchozí, kteří se rozhodnout strávit večer a noc ve výstavních prostorách se mohou těšit na bohatý program pro malé i velké.
Stylovou výzdobou se v těchto dnech může pochlubit Odbor životního prostředí Městského úřadu v Novém Boru. Prostory chodby druhého patra v budově radnice nyní krášlí výtvarné práce s námětem života v českých lesích, jejichž autory jsou děti ze základních škol z Novoborska.
V nejbližších dnech bude na obvyklých prodejních místech k dostání aktuální vydání Novoborského měsíčníku. V květnovém čísle naleznou čtenáři zprávy z dění ve městě, praktické informace i pozvánky na řadu kulturních a společenských akcí.
V Městském divadle v Novém Boru vystoupí 14. května Václav Neckář, zpěvák s nezaměnitelným hlasem i kouzlem osobnosti. Doprovodí ho kapela Bacily, se kterou vystupuje už více jak 40 let.
Příjemné teploty s občasným deštěm dělají radost nejen zahrádkářům, ale také klíšťatům. Před jejich aktivitou v těchto dnech varují odborníci. Riziko přisátí tohoto parazita je totiž velké.
Od května budou moci novoborští občané ohrožení sociálním vyloučením využít terénních programů, které nabízí společnost Člověk v tísni o.p.s.
Protidrogová komise města Nový Bor ve spolupráci s Městským úřadem, DDM Smetanka a společností Kultura Nový Bor s.r.o. vyhlašuje výtvarnou soutěž pro děti ve věku od pěti do jedenácti let. Jejím hlavním tématem je motto: Nekouřím aneb hravě žiju zdravě!
Z obou stran hranice si vyšli naproti v sobotu 14. dubna turisté z Česka a Německa, aby se společně setkali u přehrady Naděje nedaleko Mařenic.
Procvičit se v angličtině a poznat olympijské ideály mohou děti, které se přihlásí na letní příměstský tábor pořádaný DDM Smetanka začátkem srpna.

Na začátku letošního roku začaly platit četné legislativní změny související se sociální reformou. Mění se například způsob vyplácení sociálních dávek pro zdravotně postižené. Toto téma pak bude hlavním programem Klubu pro rodiny dětí s hendikepem, který se otevírá v novoborském Koblížku ve středu 18. dubna od 16 hodin.

Nadcházející oslavy Dne Země v Novém Boru proběhnou ve znamení živlů. Právě ty jsou totiž jejich letošním hlavním tématem.
První  «  117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127  »  Poslední