Cyklisté, bruslaři a pěší budou moci otestovat prvních zhruba 3,5 kilometrů dlouhý úsek cyklostezky sv. Zdislavy z Nového Boru do Svoru. Ten slavnostně otevřou Lesy ČR a představitelé Nového Boru a sousedního Svoru v sobotu 6. května v 10:00 hod. u hájovny v Arnultovicích. Součástí premiéry bude doprovodný program, úkoly a nejrůznější aktivity si užijí účastníci i po cestě. Chybět nebude ani občerstvení.

Přerušení dodávky pitné vody – Arnultovice, ul. Gen. Svobody

Z důvodu opravy havárie na vodovodním zařízení nepoteče dnes (tj. 26. 4.) od 8:30 hod. voda v ul. Gen. Svobody. Odstávka se konkrétně týká č. p.: 290, 33, 43, 804, 34, 787, 839, 856, 864, 289, 809, 797, 466, 291, 287, 791, 35, 308. Podle informací provozovatele sítě SčVK, a. s., by dodávky měly být obnovené do dnešních zhruba 13:30 hod.. Náhradní zásobování cisternami nebude zajištěné.

Na pětadvacet hrobových míst převážně po německých obyvatelích poničil vandal na hřbitově v Arnultovicích. Po jeho řádění zůstaly povalené a rozlámané náhrobky, škodu utrpěly i ryté skleněné náhrobní desky.

Populární závod na horských kolech Bohemie MTB Maraton 2017 pro širokou veřejnost a ambiciózní jezdce startuje již tuto neděli 23. dubna v cyklistickém areálu v Novém Boru. Síly si v něm ale změří také v doprovodných závodech bikeři, kteří sotva odložili plínky, tak ti školou povinní. Tradiční akci pořádá cyklistický oddíl TJ Bohemie Nový Bor za přispění města Nový Bor.

Přerušení dodávky pitné vody – Arnultovice, ul. Gen. Svobody
Kvůli provozní havárii na vodovodním zařízení neteče dnes (středa 19. 4.) od 8:30 hod. voda v Arnultovicích. Odstávka se týká konkrétně ul. Gen. Svobody č.p.: 290, 33, 43, 804, 34, 787, 839, 856, 864, 289, 809, 797, 466, 291, 287, 791, 35, 308. Podle informací provozovatele sítě SčVK, a. s., by dodávky měly být obnovené do dnešních 13:30 hod.. Náhradní zásobování cisternami nebude zajištěné.

Zájemci z řad široké veřejnosti si mohou prohlédnout všechny soutěžní návrhy z výtvarné soutěže na centrální prvek náměstí Míru v Navrátilově sále (ul. T. G. Masaryka 45). Výstava je přístupná od středy 19. dubna do června. Velkoformátové panely s návrhy je možné zhlédnout vždy od pondělí do čtvrtka od 8:00 do 17:00 hod., v pátek pak od 8:00 do 14:30 hod. Kvůli přístupu do historického sálu je třeba jen zaklepat na kancelář a přítomní zaměstnanci Kultury Nový Bor příchozím otevřou.

Informace pro obyvatele lokality Na Výsluní

Prosíme obyvatele ulice Na Výsluní, aby si kvůli dnešnímu (17. 4. 2017) úniku nebezpečné látky do kanalizace preventivně vyvětrali své domácnosti. V rámci prevence v těchto situacích platí i doporučení, aby při případných zdravotních problémech kontaktovali lékaře. Hasiči již kanalizaci propláchli a v současné době nehrozí žádné nebezpečí! Domácnosti, které hasiči nezastihli, najdou ve svých schránkách informační leták. Podrobnější informace je možné rovněž získat na telefonu 721 485 161.

Otevřená sklářská rotační forma, která je složená z vysokého sloupu z opáleného bukového dřeva vystupujícího z klidné vodní hladiny se zrcadlem a navazující dlouhé lavice. Taková by měla být podoba centrálního prvku na náměstí Míru v Novém Boru, jež vzešla z anonymní výtvarné soutěže. Autorkami vítězného návrhu s názvem „Po fajrumtu“ jsou pražské architekty Gabriela Králová a Lucie Chroustová. Výběr hodnotící komise potvrdili svým rozhodnutím radní.

Narovnání majetkových vztahů mezi městem Nový Bor a její 100% společností Teplo Nový Bor, s. r. o. by měl zajistit zvažovaný prodej majetku a infrastruktury související s výrobou tepla a teplé vody za 21,9 milionů korun. Zastaralá technologie potřebuje modernizaci v řádech milionů korun. Ta je ale za stávajících podmínek pro obě strany nereálná. Pro město představují příliš velkou zátěž, obchodní společnost nemůže zase investovat do cizího majetku.

Upozorňujeme, že sběrný dvůr musí na Velikonoční pondělí povinně zavřít.  Důvodem je vloni schválený zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, který zakazuje prodej během vybraných svátků. Řídit se jím musí také sběrné dvory bez ohledu na velikost. Kromě svátečního pondělí platí v období Velikonoc běžná provozní doba.

Občané Nového Boru si již zvykli, že v období Velikonoc je možno spatřit v Arnultovicích na Skalce osvětlený symbol Ježíšovy smrti. Kříž se rozsvítí ve středu 12. dubna. Na Zelený čtvrtek se rozzáří jako připomínka Poslední večeře a svítit bude i o Velkém pátku. Tento den, kdy byl podle křesťanské tradice ukřižován Ježíš, je v lidových pověrách spojován s magickými silami, které otevíraly hory a vydávaly poklady.

Aktuální informace k připravované stavbě vedení velmi vysokého napětí 110 kV na trase Česká Lípa – Nový Bor – Varnsdorf představí zástupci společnosti ČEZ Distribuce, a.s., zájemcům z řad veřejnosti ve středu 26. dubna od 16:00 hod. v zasedací místnosti ve 3. patře radnice v Novém Boru.

Jarní měsíce patří podle dlouhodobých statistik hasičů k těm, kdy častěji vyjíždí k požárům. Vedle skutečných zásahů se jedná také o plané poplachy, jejichž příčinou je mnohdy „úklid“ starého klestí a odpadu spalováním na zahradách. Proto Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje mimo telefonického hlášení pálení umožňuje nahlásit občanům a firmám pálení klestí a odpadu prostřednictvím internetu. Přímý vstup do aplikace najdou zájemci nově na webových stránkách města.

Letos vám opět připomeneme, jak je naše planeta obrovská, kolik neuvěřitelných míst skýtá a kolik na ní žije zajímavých lidí, prožívajících různé osudy. Filmový festival Expediční kamera se uskuteční v sobotu 15. dubna od 16:30 hod. v Městském kině v Novém Boru.

Městská policie v Novém Boru si připomněla 25 let své existence. Její vznik se datuje k 1. dubnu 1992, kdy ulice města začalo střežit prvních šest strážníků. Ve výbavě měli jen pouta, kasr a obušek. První auto, Škodu 105, s potřebnou radiostanicí dostali až následující rok. Za uplynulé čtvrt století se ale mnohé změnilo. Přibyli strážníci na dnešních 15, jejich vybavení a výstroj odpovídá moderním trendům.

První  «  6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16  »  Poslední