Hladinová čidla na potocích opět fungují
Kontrolní hladinová čidla na Šporce, na horním i dolním toku, a také na Dobranovském potoce v Bukovanech jsou opravená. V digitálním povodňovém plánu, který je přístupný na webových stránkách města, se tak opět zobrazují naměřené hodnoty hladin vody v uvedených místech.

V duchu 30. let minulého století se ponesou oslavy 90. výročí Městského kina v Novém Boru v sobotu 8. října. Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na promenádní koncert, prohlídku historického vozidla, ukázku starých velocipedů, dvě slavnostní premiéry filmů za účasti delegace, baletní vystoupení, autogramiády herců a režisérů, k mání budou také originální pohlednice k výročí. A navíc, kdo bude mít chuť, může přijít v dobovém kostýmu z 30. let 19. století a užít si bláznivá léta v rytmu charlestonu a jazzu.

Náročná rekonstrukce ulice B. Egermanna, která je jednou z hlavních dopravních tepen v Novém Boru, se blíží ke konci. Od pondělí je zcela průjezdná Revoluční ulice u autobusového nádraží. Do ní bude přesměrovaná objízdná trasa pro snazší výjezd z Arnultovic do centra města.

Pozor na bláto na cyklostezce
Státní podnik Lesy ČR aktuálně těží stromy v blízkosti cyklostezky z Nového Boru do Sloupu. V souvislosti s tím tu ve zvýšené míře projíždí auta, která znečistila blátem povrch cyklostezky. „Uklidíme ji v průběhu pondělí a úterý. Současně zkontrolujeme i dopravní značení,“ ujistil vedoucí oddělní správy technických služeb Petr Škop.

O dobrodružné zážitky a také nádherné fotografické snímky z drsné a zároveň malebné Aljašky západní Kanady se podělí Jiří Jůzl, cestovatel a autor populární knihy Z Trutnova na Nový Zéland. Beseda se koná v úterý 4. října od 17:00 hod. v městské knihovně.

Sociální služby města Nový Bor, p. o. zvou veřejnost na Den otevřených dveří v Denním stacionáři Meduňka (Žižkova 159), který proběhne v úterý 4. října od 13:00 hod. do 18:00 hod. Návštěvníci si mohou prohlédnout prostory zařízení a seznámit se s poskytováním této sociální služby.

Volby do zastupitelstva Libereckého kraje se uskuteční v pátek 7. října 2016 od 14:00 do 22:00 hodin a v sobotu 8. října 2016 od 8:00 do 14:00 hodin. Volit může každý občan České republiky, který dosáhl v době konání voleb věku 18 let a před volební komisí se prokáže platným občanským průkazem nebo cestovním pasem. Nejpozději tři dny před začátkem voleb obdrží každý právoplatný volič obálku s hlasovacími lístky. Ty na požádání dostane i v samotné volební místnosti.

Kvůli bezpečnosti dětí se mění výlukový jízdní řád na autobusové lince 481 Okrouhlá – Nový Bor – Sloup v Čechách – Chotovice – Nový Bor – Okrouhlá. Jak vysvětlil koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje Jan Roženský, zásadní změnou je otočení směru jízdy odpoledních spojů od čtvrtka 29. září, které po dobu uzavírky v Janově (plánována do 31. 10. 2016) dočasně pojedou z Nového Boru nejprve přes Radvanec a Sloup do Chotovic a zpět do Nového Boru a Okrouhlé.
Vlastníci nemovitých kulturních památek, které jsou zároveň v památkové zóně města Nový Bor, mohou žádat o finanční příspěvek. Účelová dotace z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón má vlastníkům cenných objektů především pomoci zčásti pokrýt zvýšené náklady spojené se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí kulturní památky.

Kvůli opravě havárie kanalizace v ul. Rumburských hrdinů bude ve středu 28. 9. od 7:00 do 18:00 hod. zcela uzavřená její část od křižovatky s Libereckou po křižovatku se Širokou ulicí. Jednosměrná objízdná trasa směrem na Sloup povede z Liberecké přes ul. Prokopa Holého a Širokou. Ze sídliště do centra pak řidiči pojedou přes ul. U Slévárny, viz přiložená mapa.
Pět dní v týdnu namísto dosavadních tří bude otevřeno ve sběrném dvoře v Novém Boru od soboty 1. října. Nově sem budou moci lidé odvézt odpad také v úterý a ve čtvrtek, a to vždy od 9:00 do 12:00 hod. Rozšířil se i výčet odpadů, které mohou občané Nového Boru a jeho částí Arnultovic, Pihelu, Bukovan a Chomoutů odevzdat po předložení občanského průkazu zdarma.
V části Nového Boru a Arnultovic nepůjde v úterý 27. 9. 2016 od 10:30 do 15:00 hod. elektřina. Protože se přerušení dodávky elektrické energie týká také budovy „B“ Městského úřadu v ul. B. Egermanna, avizujeme, že chod celého úřadu bude probíhat v normálním režimu.
Hladinová čidla na potocích jsou mimo provoz
Kontrolní hladinová čidla na Šporce, na horním i dolním toku, a také na Dobranovském potoce v Bukovanech přestala snímat průběh hladin vody v daných místech. Do ukončení jejich oprav se tak nebudou zobrazovat naměřené hodnoty v digitálním povodňovém plánu, který je přístupný na webových stránkách města. O případných změnách budeme informovat.
Kvůli uzavírkám v novoborské Lipové ul. a silnice v Janově platí od středy 21. 9. výlukové jízdní řády na autobusových linkách 481 (Okrouhlá) Nový Bor - Sloup v Čechách - Chotovice - Nový Bor (- Okrouhlá) a 482 Nový Bor - Polevsko – Kytlice.
Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově zve na oslavy 160. výročí od svého založení, které začínají v pátek 23. 9. Nocí skla a světla. Součástí oslav je VIII. Sjezd absolventů školy či Den otevřených dveří v Preciosa Lighting a.s.

První  «  6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16  »  Poslední