Vybydlená ruina plná odpadků v novoborské Nemocniční ulici brzy zmizí. Od soukromého majitele ji odkoupí včetně parcely město Nový Bor za zhruba 880 tisíc korun, nechá objekt strhnout a prostor zkultivuje. Záměr posvětili zastupitelé města.
Hudba, taneční vystoupení a bohatý doprovodný program slibuje letošní Majáles. Ten proběhne v sobotu 13. května v areálu letního kina v Novém Boru. Zábava začíná v 14:00 hod.
Město Nový Bor nominovalo starostu Jaromíra Dvořáka na post člena představenstva Severočeské vodárenské společnosti a. s. (SVS). Rozhodli o tom zastupitelé města na svém mimořádném jednání ve středu 10. května s tím, aby aktivně hájil zájmy všech obcí a měst Libereckého a Ústeckého kraje, která jsou akcionáři vodárenské společnosti.

Desítky cyklistů, bruslařů ale i pěších si v sobotu 6. května oficiálně vyzkoušely novou cyklostezku sv. Zdislavy. Její první tříkilometrový úsek z Nového Boru do Svoru slavnostně otevřel krajský ředitel Lesů ČR z Liberce Ludvík Řičář, starosta Nového Boru Jaromír Dvořák, starostka Svoru Kateřina Jonáková a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Za zvuku trubačů a dunivého rachotu stíhačky se vydají na trasu účastníci dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury. Jeho druhý ročník odstartuje v sobotu 13. května v Rumburku a zdatné turisty i cyklisty čeká zdolání 35 kilometrů dlouhé cesty do Nového Boru. Akce, kterou pořádají města Nový Bor a Rumburk společně s Československou obcí legionářskou, jednotou Liberecký kraj a Aliancí Military Clubs ČR, je připomínkou letošního 99. výročí největšího protiválečného vystoupení vojáků na českém území za první světové války.

Vernisáž výstavy fotografií Petra Našice z natáčení filmu Emira Kusturici „Na mléčné dráze“ se uskuteční v pátek 12. května od 18 hodin v městském kině v Novém Boru. Akce se koná v rámci jubilejního pátého ročníku Srbského večera, který pořádá Kultura Nový Bor, s.r.o.. Petr Našic má ve své umělecké činnosti široký záběr. Věnuje se fotografování divadelních inscenací, módní fotografii či dokumentu z exotických cest.

Dva lidské osudy spojuje od čtvrtka 4. května pamětní deska na novoborské základní škole U Lesa. Je věnovaná letci 311. bombardovací perutě pplk. RAF a českému učiteli Jaromírovi Brožovi, který zemřel po nouzovém přistání v Nizozemí. Zároveň je připomínkou života Dagmar Blochové, která by jen o den později oslavila devadesátiny. Kdyby jako patnáctiletá v terezínském ghettu nezemřela na tyfus.

Město Nový Bor trvá na tom, aby koridor velmi vysokého napětí 110 kV, který plánuje vybudovat ČEZ Distribuce a.s. od České Lípy přes Nový Bor po Varnsdorf, vedl u Skalky podél hlavní silnice na Svor. O neměnném stanovisku města ujistil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák několik desítek obyvatel při společné schůzce se zástupci energetické společnost ke zvažovaným variantám tras vedení.

Řidiči budou moci v omezené míře parkovat na náměstí Míru i v průběhu prací na přeložení plynovodu. Podle telefonického sdělení společnosti innogy SE (dříve RWE) plynaři během pondělí a úterý (15. – 16. 5.) osadí dopravní značení na náměstí a vymezí si pracovní prostor.  „Práce budou probíhat zhruba na polovině náměstí, zbývající část mohou řidiči i nadále využívat k parkování,“ říká vedoucí odboru správy majetku na novoborské radnici Jitka Capouchová.

Autobusy linek 453 (Česká Lípa - Sloup - Lindava - Cvikov), 455 (Česká Lípa - Dobranov - Sloup - Nový Bor) a 459 (Nový Bor - Sloup - Česká Lípa - Nové Zákupy) budou od úterý 2. května do neděle 16. července (předběžný termín) jezdit podle výlukových jízdních řádů. Důvodem je uzavírka silnice II/262 - ulice U Ploučnice v České Lípě od okružní křižovatky s ul. Pivovarská po výjezd směr Dobranov – Zákupy. Linky 459 se navíc dotkne i částečná uzavírka kruhového objezdu u okresního soudu, a to od pátku 28. 4. do pátku 5. května. Informoval o tom v pátek krajský koordinátor dopravy Jan Roženský.

Zápisy dětí do novoborské MŠ Klíček a všech jejích pracovišť (MŠ Srdíčko, MŠ Pohádka, MŠ Jablíčko, MŠ Kopretina a MŠ Kytička) proběhnou v úterý 2. května od 15:00 do 17:00 hod. Upozorňujeme rodiče, že zápisy se letos řídí novelou školského zákona, která mimo jiné přináší povinnou předškolní docházku pro pětileté děti.

Nakouknout do obojživelného transportéru, vyzkoušet si protichemického obleky, natrénovat první pomoc nebo sledovat zadržení ozbrojeného pachatele mohly stovky školáků v Novém Boru. Ve čtvrtek tu v bývalém cykloareálu proběhl Den s modrým majákem, jehož prostřednictvím se děti seznámily s technikou i prací složek integrovaného záchranného systému, ale třeba i vojenských chemiků z Liberce. Akci pořádala novoborská městská policie.

Začátek a konec května jsou v Novém Boru každoročně ve znamení pietních aktů připomínajících pro národ významné události spojené s válečnými konflikty. Ukončení druhé světové války a osvobození Československa od nacistického Německa si společně připomeneme ve čtvrtek 4. května.

Sběrný dvůr bude o svátcích zavřený

Květnové státní svátky, které přidají na pondělí 1. 5. a 8. 5. 2017, uzavřou sběrný dvůr. Zároveň posunuly termín svozu pytlů papíru a plastů z domácností, které jsou opatřené čárovým kódem. Svoz výjimečně proběhne 15. 5. 2017.

Autobusové spoje linky 440 a 240 do Liberce a zpět na Českou Lípu budou stavět na jiných zastávkách, odpolední spoj 21 z Liberce pojede navíc dříve. Změna jízdního řádu platí od soboty 29. 4. do pondělí 15. 5.. Důvodem je uzavírka kruhového objezdu na křižovatce ulic Londýnská a Letná v Liberci – Růžodole, informoval koordinátor krajské veřejné dopravy Jan Roženský.

První  «  5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15  »  Poslední