Zapálením svíček ve tvaru srdce, zpěvem státní hymny, písněmi Karla Kryla a položením květin u lavičky Václava Havla si lidé v Novém Boru v předvečer státního svátku připomněli výročí 17. listopadu. V Den boje za svobodu a demokracii má pro nás zvláštní historický význam. Připomínáme si hned dvě události, kdy totalitní režimy tvrdě potlačily protesty studentů a mladých lidí na obranu svobody a demokracie v roce 1939 a zbavení se komunistické totality v roce 1989.
Rekonstrukce mostu na silnici I/9 v České Lípě uzavře hlavní tah z Nového Boru na Prahu. Úplná uzavírka silničního provozu, v úseku silničního km cca 70,600 – 70,800, bude probíhat od čtvrtka 17. listopadu, od osmi hodin ráno, do neděle 20. listopadu.
Vyberete, stáhnete a hned čtete. S novou službou přichází Městská knihovna v Novém Boru. Ve spolupráci s portálem eReading.cz zavedla pro své registrované čtenáře půjčování e-knih zdarma. Ti si tak mohou vybírat ze stovek knižních titulů, včetně novinek a bestsellerů, z pohodlí domova.

Operní diva Dagmar Pecková a světově proslulý kytarista a skladatel Štěpán Rak se spolu poprvé potkají na jednom podiu. Jejich premiéra se uskuteční na prknech Městského divadla v Novém Boru! Tento mimořádný hudební dárek k Vánocům naděluje divákům Kultura Nový Bor, s. r. o. společně s městem.

Zažijte atmosféru jako v opeře Gran Teatre del Liceu v Barceloně. Ve středu 16. listopadu od 20 hodin promítá Městské kino v Novém Boru záznam Verdiho opery Macbeth, hru o touze po moci a spletité cestě k ní plné zločinů.
Městské kino Nový Bor uvede u příležitosti státního svátku 17. listopadu celovečerní dokumentární film Bratříček Karel režisérky Krystyny Krauzeové. Ta nabízí nový pohled na osudy legendárního písničkáře Karla Kryla, který se stal symbolem Pražského jara 1968. Součástí dokumentu, jehož promítání začíná ve 20:00 hod., jsou rozhovory s Krylovými přáteli i dosud nezveřejněné archivní záběry.
Odhalením speciální lavičky a vzpomínkovým aktem na Lesním hřbitově si Nový Bor společně s celým světem v pátek 11. listopadu připomněl Den válečných veteránů. Ten symbolicky připadá na den výročí konce první světové války. Vzpomínkový akt proběhl u pomníku hrdinům Rumburské vzpoury za účasti vedení města, příslušníků Aktivních záloh Armády ČR při KVV Liberec a zástupců České obce legionářské.
V polovině října byla v České Lípě slavnostně pokřtěna kniha Tomáše Cidliny I can´t get no – Českolipská satisfakce, která mapuje místní beatovou scénu šedesátých a sedmdesátých let. Křtu knihy se ujal osobitý slovenský umělecký fotograf Ivan Kelly Köhler, který svou kariéru začínal na sklonku šedesátých let právě v České Lípě. Jeho fotografie je užito i na titulní straně knihy.
Na neuklizený sníh ze silnic nebo chodníků mohou obyvatelé Nového Boru upozornit na telefonních číslech 724 643 525, 724 639 914. Na nich dispečeři firmy AVE CZ, která má s městem smlouvu na zajištění údržby, přijmou veškeré podněty a dotazy k zimní údržbě komunikací na území Nového Boru a v jeho částech – Arnultovicích, Janově, Pihelu, Bukovan a Chomoutů. Obě telefonní čísla snadno kdykoliv najdete ve speciální záložce "ZIMNÍ ÚDRŽBA" na webových stránkách města.
Výročí vzniku samostatného československého státu si lidé v Novém Boru připomněli společně s mimořádnou osobností české kultury Martou Kubišovou. Její retrospektivní koncert „Poslední recitál“, který byl jedním z projektů právě probíhajícího mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, hostilo zcela zaplněné novoborské divadlo ve čtvrtek 3. listopadu.
Bohém a básník Josef Jaroslav Kalina, který je jednou z nejvýznamnějších osobností spojenou s Novým Borem, bude hlavním tématem diskusního pořadu známého novináře Stanislava Motla na Českém rozhlasu – Dvojce v pondělí 7. listopadu od 18:30 hodin. Pořad uvede ČRo u příležitosti 200. výročí od narození J. J. Kaliny, které si připomeneme ve středu 9. listopadu.
Co je to kyberšikana a jak se projevuje, jak se chovat při útoku šíleného střelce, jaké jsou povinnosti široké veřejnosti vyplývající ve vztahu k obraně státu, či jaká práva mají dětské oběti a pachatelé. Bezpečnostní rizika i jejich prevence byly tématem společného jednání ředitelů škol a školských zařízení z Novoborska, které proběhlo na novoborské radnici. Iniciovali jej pracovníci z Odboru školství, kultury a sportu MěÚ Nový Bor.
Již třetí rok bude v rámci zahájení oslav adventu v Novém Boru dne 25. 11. 2016 na náměstí Míru ozdoben speciální stromeček pro zvířátka (v blízkosti tribuny), kde mohou občané Nového Boru a návštěvníci akce přispět dárečkem či pamlskem na tato zařízení.
V úterý 1. listopadu ožila aula základní školy U Lesa v Novém Boru přítomností ředitelů škol a školských zařízení ORP Nový Bor a ORP Česká Lípa. Představitelé škol přijali pozvání na pracovní schůzku se zástupci OŠMT KÚ LK, aby v tomto širokém plénu diskutovali o změnách, na které je nutno se připravit v souvislosti se změnami školských právních předpisů.
Kam dál po základní škole pomáhá školákům řešit letos již podvacáté Burza středních škol Quo vadis v České Lípě. Na slavnostním zahájení se 2. listopadu sešli v prostorách SOŠ a SOU Česká Lípa zástupci pořadatelů – úřadu práce, pedagogicko-psychologické poradny a také školy, která již tradičně poskytuje burze své prostory.
První  «  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14  »  Poslední