Zápisy dětí do novoborské MŠ Klíček a všech jejích pracovišť (MŠ Srdíčko, MŠ Pohádka, MŠ Jablíčko, MŠ Kopretina a MŠ Kytička) proběhnou v úterý 2. května od 15:00 do 17:00 hod. Upozorňujeme rodiče, že zápisy se letos řídí novelou školského zákona, která mimo jiné přináší povinnou předškolní docházku pro pětileté děti.

Nakouknout do obojživelného transportéru, vyzkoušet si protichemického obleky, natrénovat první pomoc nebo sledovat zadržení ozbrojeného pachatele mohly stovky školáků v Novém Boru. Ve čtvrtek tu v bývalém cykloareálu proběhl Den s modrým majákem, jehož prostřednictvím se děti seznámily s technikou i prací složek integrovaného záchranného systému, ale třeba i vojenských chemiků z Liberce. Akci pořádala novoborská městská policie.

Začátek a konec května jsou v Novém Boru každoročně ve znamení pietních aktů připomínajících pro národ významné události spojené s válečnými konflikty. Ukončení druhé světové války a osvobození Československa od nacistického Německa si společně připomeneme ve čtvrtek 4. května.

Sběrný dvůr bude o svátcích zavřený

Květnové státní svátky, které přidají na pondělí 1. 5. a 8. 5. 2017, uzavřou sběrný dvůr. Zároveň posunuly termín svozu pytlů papíru a plastů z domácností, které jsou opatřené čárovým kódem. Svoz výjimečně proběhne 15. 5. 2017.

Autobusové spoje linky 440 a 240 do Liberce a zpět na Českou Lípu budou stavět na jiných zastávkách, odpolední spoj 21 z Liberce pojede navíc dříve. Změna jízdního řádu platí od soboty 29. 4. do pondělí 15. 5.. Důvodem je uzavírka kruhového objezdu na křižovatce ulic Londýnská a Letná v Liberci – Růžodole, informoval koordinátor krajské veřejné dopravy Jan Roženský.

Cyklisté, bruslaři a pěší budou moci otestovat prvních zhruba 3,5 kilometrů dlouhý úsek cyklostezky sv. Zdislavy z Nového Boru do Svoru. Ten slavnostně otevřou Lesy ČR a představitelé Nového Boru a sousedního Svoru v sobotu 6. května v 10:00 hod. u hájovny v Arnultovicích. Součástí premiéry bude doprovodný program, úkoly a nejrůznější aktivity si užijí účastníci i po cestě. Chybět nebude ani občerstvení.

Přerušení dodávky pitné vody – Arnultovice, ul. Gen. Svobody

Z důvodu opravy havárie na vodovodním zařízení nepoteče dnes (tj. 26. 4.) od 8:30 hod. voda v ul. Gen. Svobody. Odstávka se konkrétně týká č. p.: 290, 33, 43, 804, 34, 787, 839, 856, 864, 289, 809, 797, 466, 291, 287, 791, 35, 308. Podle informací provozovatele sítě SčVK, a. s., by dodávky měly být obnovené do dnešních zhruba 13:30 hod.. Náhradní zásobování cisternami nebude zajištěné.

Na pětadvacet hrobových míst převážně po německých obyvatelích poničil vandal na hřbitově v Arnultovicích. Po jeho řádění zůstaly povalené a rozlámané náhrobky, škodu utrpěly i ryté skleněné náhrobní desky.

Populární závod na horských kolech Bohemie MTB Maraton 2017 pro širokou veřejnost a ambiciózní jezdce startuje již tuto neděli 23. dubna v cyklistickém areálu v Novém Boru. Síly si v něm ale změří také v doprovodných závodech bikeři, kteří sotva odložili plínky, tak ti školou povinní. Tradiční akci pořádá cyklistický oddíl TJ Bohemie Nový Bor za přispění města Nový Bor.

Přerušení dodávky pitné vody – Arnultovice, ul. Gen. Svobody
Kvůli provozní havárii na vodovodním zařízení neteče dnes (středa 19. 4.) od 8:30 hod. voda v Arnultovicích. Odstávka se týká konkrétně ul. Gen. Svobody č.p.: 290, 33, 43, 804, 34, 787, 839, 856, 864, 289, 809, 797, 466, 291, 287, 791, 35, 308. Podle informací provozovatele sítě SčVK, a. s., by dodávky měly být obnovené do dnešních 13:30 hod.. Náhradní zásobování cisternami nebude zajištěné.

Zájemci z řad široké veřejnosti si mohou prohlédnout všechny soutěžní návrhy z výtvarné soutěže na centrální prvek náměstí Míru v Navrátilově sále (ul. T. G. Masaryka 45). Výstava je přístupná od středy 19. dubna do června. Velkoformátové panely s návrhy je možné zhlédnout vždy od pondělí do čtvrtka od 8:00 do 17:00 hod., v pátek pak od 8:00 do 14:30 hod. Kvůli přístupu do historického sálu je třeba jen zaklepat na kancelář a přítomní zaměstnanci Kultury Nový Bor příchozím otevřou.

Informace pro obyvatele lokality Na Výsluní

Prosíme obyvatele ulice Na Výsluní, aby si kvůli dnešnímu (17. 4. 2017) úniku nebezpečné látky do kanalizace preventivně vyvětrali své domácnosti. V rámci prevence v těchto situacích platí i doporučení, aby při případných zdravotních problémech kontaktovali lékaře. Hasiči již kanalizaci propláchli a v současné době nehrozí žádné nebezpečí! Domácnosti, které hasiči nezastihli, najdou ve svých schránkách informační leták. Podrobnější informace je možné rovněž získat na telefonu 721 485 161.

Otevřená sklářská rotační forma, která je složená z vysokého sloupu z opáleného bukového dřeva vystupujícího z klidné vodní hladiny se zrcadlem a navazující dlouhé lavice. Taková by měla být podoba centrálního prvku na náměstí Míru v Novém Boru, jež vzešla z anonymní výtvarné soutěže. Autorkami vítězného návrhu s názvem „Po fajrumtu“ jsou pražské architekty Gabriela Králová a Lucie Chroustová. Výběr hodnotící komise potvrdili svým rozhodnutím radní.

Narovnání majetkových vztahů mezi městem Nový Bor a její 100% společností Teplo Nový Bor, s. r. o. by měl zajistit zvažovaný prodej majetku a infrastruktury související s výrobou tepla a teplé vody za 21,9 milionů korun. Zastaralá technologie potřebuje modernizaci v řádech milionů korun. Ta je ale za stávajících podmínek pro obě strany nereálná. Pro město představují příliš velkou zátěž, obchodní společnost nemůže zase investovat do cizího majetku.

Upozorňujeme, že sběrný dvůr musí na Velikonoční pondělí povinně zavřít.  Důvodem je vloni schválený zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, který zakazuje prodej během vybraných svátků. Řídit se jím musí také sběrné dvory bez ohledu na velikost. Kromě svátečního pondělí platí v období Velikonoc běžná provozní doba.

První  «  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14  »  Poslední