Staré televize nebo nepotřebné kusy nábytku, které zabírají místo v popelnicích nebo se rovnou vedle nich jen tak povalují. S takovým nepořádkem okolo kontejnerů na komunální a separovaný odpad se při svých kontrolách poměrně často setkávají pracovníci odboru správy majetku novoborského městského úřadu.
Lužické hory jsou hlavním tématem únorové fotografické soutěže, kterou vyhlásil Svazek obcí Novoborska a zapojit se do ní může kdokoliv. Fotografie mohou být různého žánru, mohou zachycovat momentky z přírody nebo z obcí, ale společným jmenovatelem by měly vždy zůstat Lužické hory a region Novoborska.
Snímky mohou zájemci posílat do neděle 19. února na e-mailovou adresu kancelarsvazek@gmail.com.
V úterý 7. února 2017 od 17:15 hodin proběhne v areálu bohnické léčebny v Praze derniéra nekorektního kabaretu Ovčáček čtveráček, kterou si v přímém satelitním přenosu budou moci vychutnat také diváci v sedmi desítkách českých kin. Diváci novoborského kina se mohou těšit na přímý přenos v úterý 7. 2. od 17:15 hod.. Vstupenky je možné zakoupit i on-line na www.kulturanb.cz/kino nebo v předprodejních místech společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o.
Český statistický úřad zahájil každoroční šetření životních podmínek a příjmů domácností. Odborně proškolení tazatelé navštíví v období od 4. února do 28. května více než 11 tisíc rodin. Cílem je získat aktuální data pro hodnocení sociální a ekonomické situace obyvatel.
Na přelomu ledna a února se opět začalo pracovat na stavbě kanalizace v Janově, a to konkrétně na stokách A1, A1-1 nad sklady CO. V týdnu od 6. 2. 2017 by měly být zahájené práce i na stoce AA3-2 a A6. Všichni obyvatelé, jichž se stavba dotýká, získají potřebné informace o termínu výstavbu prostřednictvím letáků.
Osadní výbor Pihel horní a město Nový Bor zvou na masopust v sobotu 18. února. Sraz maškar je v 10:00 hod. na hřišti v horním Pihelu, odkud se masopustní průvod vydá k rybníčku a přes novou zástavbu zpět na hřiště. Tady už budou přichystané zabijačkové pochoutky a koblihy, o zábavu se postarají místní muzikanti.
Českolipská nemocnice vydala doporučení k omezení návštěv
Vážení návštěvníci,
vzhledem ke zhoršení epidemiologické situace na území okresu Česká Lípa  1647 případů/100 tis obyvatel, zvažte prosím návštěvu pacientů v nemocnici. Děkujeme za pochopení. NsP Česká Lípa
Slavnostní premiéru nového českého filmu Miluji tě modře přijede do novoborského městského kina uvést herecká a tvůrčí delegace. Účast přislíbil Miroslav Táborský, Denisa Nesvačilová, Josef Alois Náhlovský, režisér Miloslav Šmídmajer a produkční Pavlína Šmídmajerová. Potkat se s nimi můžete již zítra, v úterý 31. ledna, na autogramiádě v 17:00 hodin, romantická komedie začíná v 17:30 hodin.
Téměř 2 tisíce řidičů z celého Novoborska čeká letos výměna řidičského průkazu. Končí těm, kteří mají doklad vydaný v roce 2007 s platností na deset let. O vydání nového průkazu mohou požádat na dopravním odboru MěÚ v Novém Boru. K vyřízení žádosti je třeba přinést jednu aktuální průkazovou fotografii, platný doklad totožnosti a stávající řidičský průkaz.
Veřejné bruslení na koupališti
TJ Jiskra Nový Bor zve na víkendové veřejné bruslení na ledovou plochu na koupaliště. Otevřeno bude v sobotu i v neděli od 10:00 do 18:00 hod., po celou dobu budou mít bruslaři k dispozici občerstvení.
Správní odbor Městského úřadu Nový Bor děkuje všem občanům obcí ve správním obvodu Nového Boru za zodpovědný přístup k výměně občanských průkazů (dále jen „OP“), kterým v roce 2016 skončila platnost po 10 letech od 2. etapy povinné výměny OP v roce 2006. Celkem navštívilo přepážku OP za celý správní obvod (tzn. vč. Cvikovska a Novoborska) 4352 občanů při podání žádostí o vydání OP.
Své „ano“ si po padesáti letech společného života řekli opět manželé Irena a Ján Kujovští v obřadní síni novoborské radnice. Manželský slib obnovili do rukou starosty Jaromíra Dvořáka v sobotu 14. ledna. Tímto slavnostním aktem oslavili manželé Kujovští v kruhu svých dětí a jejich rodin „zlatou svatbu“. Blahopřejme a přejeme i nadále spokojené manželství.

Kvůli zřícené části domu u soukromého zdevastovaného objektu zůstává část ulice T. G. M. neprůjezdná až do odvolání. Po nařízení statika musí majitel nechat zbourat některé zdi. Budovu a její okolí hlídají strážníci. Protože hrozí, že by se část opuštěného domu mohla zřítit směrem do ulice, je od sobotního dopoledne část hlavní ulice ve směru na Českou Lípu uzavřená od cukrárny Michaela po Sokolovnu. Řidiči jedoucí od České Lípy do Nového Boru musí volit objízdnou trasu.

Běžkařům slouží od víkendu upravený okruh pro klasiku i skate v bývalém cyklistickém areálu v délce 1,1 km a rovněž upravená cyklostezka z oválu na Sloup v Čechách. Vzhledem k umístění ve městě je zde vhodné a bezpečné lyžování i za tmy. Trať upravuje denně Ski Polevsko společně s městem Nový Bor. Aktuální informace najdou zájemci http://www.kamzasnehem.cz/bezky/luzicke-hory/luzicke-hory nebo na facebooku Ski Polevska https://www.facebook.com/ski.polevsko.

Tradiční anketa o nejúspěšnějšího sportovce Libereckého kraje za rok 2016, která v prosinci loňského roku odstartovala zahájením nominací sportovců do okresních kol, spěje do finále. Podpořte novoborské sportovce a dejte jim svůj hlas v anketě za okres Česká Lípa!
První  «  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  »  Poslední