Sestava kontejnerových buněk za zhruba 1,3 miliony korun nahradí technicky nevyhovující objekty v novoborském sběrném dvoře. Mobilní buňky poslouží jako nové sklady, což navýší kapacitu pro vybíraný odpad. Zázemí v nich najdou i zaměstnanci. Město Nový Bor je pořídí s pomocí dotačního titulu z Operačního programu Životní prostředí.

Hudba, zpěv, poezie a také komentované prohlídky čekají na návštěvníky novoborských kostelů Nanebevzetí Panny Marie a sv. Ducha v pátek 9. června, kdy po celé republice proběhne již po deváté Noc kostelů.

Město Nový Bor a Kultura Nový Bor, s.r.o. zvou na tradiční městské slavnosti, které se budou konat v sobotu 17. června. Letos se mimořádně přesunou do prostoru u Městského divadla v Novém Boru. Od 10 hodin ráno se otevře sklářských trh s výrobky především místních firem. Návštěvníci si budou moci prohlédnout sklářské učiliště, kde budou probíhat ukázky sklářských technik a prodej skla. Na podiu u divadla zahrají především známé české kapely.
Základní umělecká škola zve nové zájemce o studium v pondělí 5. června 2017 v době od 15:00 do 17:00 hodin na talentové zkoušky do hudebního a výtvarného oboru. ZUŠ přijímá do přípravného studia děti od 5 do 7 let, do základního studia pak děti od 7 let.

Severočeská vodárenská společnost, a.s., by měla v polovině června začít s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace v Novém Boru. Stavba za necelých 12 milionů korun zahrnuje rekonstrukci tří částí stávající kanalizace a dvou částí vodovodu v ulicích Boženy Němcové, Česká a Sloupská.

Město kompletně zrekonstruuje část Sklářské ulice. Za zhruba 1,9 milionu korun bez DPH mimo jiné vybuduje kanalizaci, která svede splaškové vody z okolních nemovitostí, opraví komunikaci a instaluje nové obrubníky.

Český hydrometeorologický ústav vydal v úterý 30. 5. pro celý Liberecký kraj výstrahu před velmi silnými bouřkami, které může doprovázet krupobití, nárazový vítr a přívalové srážky s úhrny 30 až 40 mm.
ZUŠ Nový Bor zve na celostátní happening základních uměleckých škol - Zahradní slavnost.
Třídenní maraton pohádek si užívaly děti v Městském divadle během uplynulého víkendu. Do Nového Boru se totiž sjely amatérské divadelní soubory hrající pro děti, aby tu mezi soutěžily nejen o přízeň malých diváků ale i poroty v oblastní postupové přehlídce Dospělí dětem. Na jejím jubilejním 35. ročníku se představily soubory z Kladna, Sokolova, Děčína, Nymburka, České Lípy a Nového Boru.
Nový Bor si ve středu 24. května připomněl největší vzpouru
v českých zemích během první světové války – Rumburskou vzpouru. Před 99 lety se proti rakouské armádě postavilo na téměř sedm stovek vojáků. Deset jich bylo popraveno. „Je třeba si připomínat osobní statečnost vojáků, kteří si byli vědomi, že při neúspěchu celé vzpoury zaplatí vlastním životem, přesto se vzepřeli útlaku a pokořování," prohlásil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák při pietním aktu na Lesním hřbitově.

Víte, jak zlepšit místo, ve které bydlíte? Jste lokální nezisková nebo příspěvková organizace? Pak máte šanci získat 30 tisíc korun na realizaci projektu od Nadačního fondu Tesco. Ten i letos rozdělí 2,7 miliony korun v rámci programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“.

Zveme vás již na 9. Muzejní noc do Sklářského muzea v Novém Boru. Při příležitosti 260 let od povýšení Nového Boru na město se v sobotu 3. června od 16 hodin vydáme se skřítkem Archibaldem na dobrodružnou cestu historií města Nového Boru. Pro rodiče a děti je připravena spousta zajímavých úkolů a jejich postupným plněním si vytvoří vlastní kroniku města.
Svazek obcí Novoborska žádal Státní fond životního prostředí (dále jen SFŽP) o finanční podporu na pořízení kompostérů pro Novoborsko za účelem předcházení vzniku odpadů. Podle výsledků, které jsou uvedeny od 10. 5. 2017 na webových stránkách SFŽP tato žádost uspěla a pro potřeby občanů zapojených obcí budou v rámci dotačního programu pořízeny zahradní kompostéry pro uložení biologicky rozložitelných odpadů z domácností.

Ve velkém stylu oslaví novoborští dobrovolní hasiči 150 let existence už v sobotu 27. května u Crystalexu. Na návštěvníky čeká přehlídka, ukázky techniky a zásahů jejich profesionálních kolegů a desítek dobrovolných hasičských sborů z Čech i zahraničí, policistů, záchranářů, vojáků nebo třeba i jízdní jednotky pražských strážníků. V bohatém programu nechybí hudba všech žánrů, tanec, ohňová show a ohňostroj.

U příležitosti Mezinárodního dne muzeí, který připadá na čtvrtek 18. května, bude mít novoborské Sklářské muzeum otevřeno zdarma. Návštěvníci si mohou například prohlédnout dvě krátkodobé výstavy, a to Skleněný šperk výtvarné skupiny Natělo a Art Déco na Novoborsku. V druhé jmenované jsou kromě jiného k vidění nové exponáty, které obohatily cennou sbírku muzea. Obě výstavy končí koncem května.
První  «  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12  »  Poslední