Není vám lhostejný nepořádek ve městě? Vadí vám odpadky po ulicích, v příkopech? Zapojte se do veřejné úklidové akce, která proběhne od čtvrtka 30. března do neděle 2. dubna v ulicích města. Velký jarní úklid je součástí celostátního projektu Ukliďme Česko a regionální akce Ukliďme příkopy Podralského nadačního fondu, do nichž se město prostřednictvím odboru životního prostředí a odboru správy majetku pravidelně zapojuje.
Prohlášení společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s.: Společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. oznamuje svým zákazníkům, že i přes zákal, který byl zaznamenán 24. února v oblastech zásobování Nového Boru, Skalice, Okrouhlá, v důsledku výpadku elektrické energie a s tím spojeného přerušení provozu úpravny vody a také prudkého tání, byla voda po celou dobu zdravotně nezávadná. Dodávaná voda je pitná.
Svátky radosti, pestrobarevných kostýmů, temperamentních rytmů, vybraného jídla i kulturních zážitků. To jsou oslavy masopustu v Novém Boru, které vypuknou ve čtvrtek 9. března a vyvrcholí tradičním karnevalovým průvodem městem v sobotu 11. března.

Zastupitelé města schválili na únorovém zasedání obecně závaznou vyhlášku o regulaci hlučných činností po celou neděli. V tento den se tak nebudou smět používat hlučné stroje a přístroje, které obtěžují svým hlukem. Omezení se týká například sekaček na trávu, cirkulárek, motorových pil, křovinořezů, vrtaček, ale i pouštění hlasité hudby.

ČEZ vyhlásil kalamitní stav

Kvůli řadě poruch na elektrickém vedení, které způsobuje silný vítr, vyhlásila energetická společnost ČEZ kalamitní stav pro okres Českolipsko. Podrobné informace o stavu distribuční sítě v jednotlivých lokalitách jsou uvedené na webových stránkách http://www.cezdistribuce.cz

Hladiny vodních toků na Novoborsku klesly, nikde nedosahují žádného povodňového stupně.  S ohledem na předpověď meteorologů se ani jejich vzestup neočekává. Proto povodňová komise města Nový Bor a ORP Nový Bor ukončila v pátek ráno činnost.

Aktualizace: Podle sdělení SčVK, a. s. jejich pracovníci čistí potrubí mezi Wolkerovou ul. a Horovými sady.

Zakalení pitné vody v některých oblastech města Nový Bor způsobilo odstavení úpravny vody po výpadku elektrického proudu. „Úpravna vody je již v provozu, zákal by se měl objevovat již jen výjimečně a po přechodnou dobu,“ sděluje Iveta Kardianová, mluvčí Severočeských vodovodovodů a kanalizací, a. s., které síť provozují.

Povodňové komise měst a obcí ORP Nový Bor monitorují současnou situaci na vodních tocích v regionu a spolupracují s povodňovou komisí ORP. Pracovníci komisí sledují vývoj počasí, vyhodnocují informace získané pomocí digitálních povodňových plánů. Monitorng bude prováděn po celou dobu zhoršeného počasí.

Občané se mohou s dotazy  či připomínkami obracet na starosty svých obcí, kteří jsou předsedy příslušných povodňových komisí.
Členy povodňových komisí Města Nový Bor a ORP Nový Bor najdete na webových stránkách města v sekci „Bezpečnost města a ochrana obyvatel/Povodně“.

V 10.25h (23. 2.) je hlášen 2. povodňový stupeň na Dobranovském potoce ve Sloupu v Čechách.

Dnes (23. 2. 2017) v 9h dosáhla hladina Dobranovského potoka v Bukovanech I.stupně povodňové aktivity.

První povodňový stupeň vykazuje též Okrouhlický potok a Šporka ve Skalici a Dobranovský potok ve Sloupu v Čechách, Svitávka v Lindavě. Vzhledem k předpovědi počasí se dá předpokládat další zvyšování hladin vodních toků v regionu.

Hydrometeorologové varují před povodněmi a silným větrem
Hydrometeorologický ústav vydal pro celý Liberecký kraj výstrahu na povodňové ohrožení (extrémní stupeň nebezpečí).  V platnosti je i výstraha před silným větrem. Doporučujeme sledovat aktuální situaci na webových stránkách Českého hydrometeorologického ústavu ZDE . Konkrétní výšky hladiny Dobranovského potoka (Bukovany) a Šporky (Arnultovice, Nový Bor) najdete ZDE v digitálním povodňovém plánu města.
V případě nálezu uhynulého ptactva kontaktujte veterinární správu
V souvislosti s výskytem ptačí chřipky vydala Krajská veterinární správa pro Liberecký kraj pokyny, jak se chovat v případě nálezu uhynulého ptactva. „Pokud obyvatelé najdou mrtvého ptáka, měli by kontaktovat přímo krajskou veterinární správu na tel. čísle: 720 995 207, 485 246 691, 775 869 078. Pouze její pracovník může vyhodnotit nález a stanovit další postup,“ uvádí pracovnice krizového řízení Soňa Brychtová.
Chtěli byste vědět, jak správně namazat lyže? Tápete s technikou běžeckého lyžování? Nevíte, jaké vybrat běžky nebo si jen chcete prohlédnout běžkařský okruh V Novém Boru? Využijte naší nabídky a před sobotním závodem „ Lyžařský Sprint o pohár města Nový Bor“ jsme naplánovali prohlídku tratí a veřejný trénink. Akce se koná ve středu 15. 2. od 14:00 do 17:00 hodin na cyklistickém ovále v Novém Boru.
Trhy na náměstí Míru
Po lednové přestávce se vrací na náměstí Míru prodejní trhy. Nakoupit si můžete přijít ve čtvrtek 16. února.
Herecké duo Filip Blažek a Martin Hofman pobaví diváky ve hře Chvála Bláznovství. Představení, jehož předlohou byla stejnojmenná norská kultovní trilogie o chovanci psychiatrické léčebny Ellingovi, uvede novoborské divadlo ve středu 22. února od 19 hodin.
První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední