Zpestřenou výuku měla v úterý 3. dubna dvacítka dětí ze ZŠ Generála Svobody v Arnultovicích. Místo do třídy totiž zamířily do lesa.
V těchto dnech je na obvyklých prodejních místech k dostání aktuální vydání Novoborského měsíčníku. V dubnovém čísle naleznou čtenáři zprávy z dění ve městě, praktické informace i pozvánky na řadu kulturních a společenských akcí.
Prach a nečistoty po zimě mají zmizet z ulic Nového Boru během dubna. Několik dnů již probíhá úklid městských komunikací pomocí strojové techniky. Od úterka pak bude zahájena také očista chodníků.
I v letošním roce se opět v polovině června v Novém Boru uskuteční Sklářské slavnosti. Jejich součástí bude také Sklářský trh, kde se mohou bezplatně prezentovat sklářské firmy.
Korálkiáda je název projektu, který má za cíl podpořit tvořivost lidí se zdravotním postižením. Jeho smyslem je sesbírat a navlékat korálky, které pak budou předány České abilympijské asociaci a klientům vybraných chráněných dílen, ústavů a stacionářů.
Příznivci fotbalu a humoru si v následujících dnech přijdou na své v novoborském městském kině. Na programu je tu totiž filmový Okresní přebor s podtitulem Poslední zápas Pepika Hnátka.
Žáci ZŠ Generála Svobody v Arnultovicích zvítězili v zimní části celoroční soutěže s názvem Lesy, kterou pořádá Odbor životního prostředí Městského úřadu v Novém Boru. Za odměnu čeká děti výlet do jarního lesa, kde si také zkusí vysadit malé stromky.
Slavnostní premiéra nového českého filmu s názvem Probudím se včera proběhla v Novém Boru v duchu devadesátých let. Děj příběhu se totiž odehrává v červnu roku 1989, a tak nechyběla dobová výzdoba, diskotéka ve foyer kina se skladbami Michala Davida, ani klasický řečnický pult na podium pro hereckou a tvůrčí delegaci.
Jaro bývá dobou plánování letních dovolených a prázdninového volna. V novoborských mateřských školách už také vědí, ve kterých termínech zůstanou jejich třídy capartům uzavřené.
Nakoupit čerstvé zemědělské produkty přímo od pěstitelů a chovatelů budou moci lidé v Novém Boru. Ve městě se totiž v dubnu a květnu uskuteční farmářské trhy.
Druhý ročník výstavy, která se koná v rámci fotografické soutěže s tématem nejkrásnějšího pohledu na město, stále probíhá v novoborském Turistickém informačním centru.
V Novém Boru se o víkendu tančila samba i lyžovalo. Na šestém ročníku masopustu v duchu brazilského karnevalu, který se konal po záštitou starosty města Nový Bor Jaromíra Dvořáka,  statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Lidie Vajnerové a velvyslanectví Brazilské federativní republiky v Praze, měli návštěvníci možnost zhlédnout taneční, hudební i kejklířské vystoupení. Novinkou byly lyžařské běžecké závody na historických lyžích, které pořádalo Ski Polevsko přímo v centru města.
V těchto dnech byly na Městském úřadu zahájeny přípravy oslav Dne Země, které se v Novém Boru uskuteční 19. dubna. V této souvislosti pak v budově radnice probíhá sbírka barevných víček od plastových lahví.
Prostor bývalého vojenského letiště Ralsko se v roce 2007 stal majetkem Libereckého kraje. Ten nyní hledá možnosti, jak toto území nejlépe využít. Své návrhy řešení pak může předkládat i široká veřejnost.
První  «  120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130  »  Poslední