Novinky a zajímavosti z celého regionu, včetně praktického průvodce všemi veřejnými službami a kalendáře akcí, najdou lidé v prvním čísle Informačního zpravodaje. Ten začal vydávat Svazek obcí Novoborsko, který sdružuje kromě Nového Boru dalších 17 obcí v regionu, jako součást projektu Centra společných služeb.
Varujeme před šmejdy
Varujeme před obchodníky, kteří obvolávají obyvatele města a nabízejí, že se mohou společně s městem Nový Bor účastnit nákupu silové elektřiny na burze. Město, a ani žádná z jeho organizací či společností, elektřinu nekupuje a žádný takový nákup ani nechystá! Buďte proto opatrní a neuzavírejte žádné smlouvy na společný nákup.
Záchranná stanice Falco pro handicapovaná zvířata vydala ve spolupráci s Odborem životního prostředí Městského úřadu Nový Bor (OŽP) nástěnný kalendář pro rok 2017. Každý měsíc je věnován mláděti, kterému letos ve stanici zachránili život či jej ošetřili. „Kalendář je o lidském soucítění, ukazuje zranitelná a bezbranná zvířata, která potřebují naši pomoc. Bez pobytu ve stanici by většina z nich neměla šanci přežít,“ říká Jitka Kopčáková, vedoucí OŽP.
Za zvuku koled se Nový Bor rozzáří vánoční výzdobou již v pátek 25. listopadu. Malí i velcí, domácí i přespolní návštěvníci města sklářů se mohou těšit na čertovský průvod v čele s Mikulášem, oblíbený slet andělů, živý Betlém či ohňostroj. Advent zahájí zpěvem koled předškoláci z MŠ Srdíčko u slavnostně nazdobeného stromu na náměstí Míru v 16:30 hodin.

O místo posledního odpočinku básníka a bohéma Josefa Jaroslava Kaliny na pražských Olšanských hřbitovech, který je jedním z nejvýznamnějších rodáků Nového Boru, se v příštích deseti letech postará město. Radní schválili adopci jeho hrobu a uzavření smlouvy se Správou pražských hřbitovů v rámci projektu Adopce hrobů českých velikánů. Ten pomáhá řešit dlouhodobě neudržované hroby formou adopce, aby zabránil jejich zániku.

Vyřídit si potřebné věci na městském úřadě od podání žádosti, jejího doplnění až třeba po podpis smlouvy, mohou nově občané Nového Boru prostřednictvím internetu v kteroukoliv denní či noční dobu. Městský úřad spustil novou aplikaci Portál občana, která zjednodušuje komunikaci mezi občany a úředníky.
Teplota se již pohybuje kolem nuly a Charitní šatníky mají nedostatek zimního ošacení. Máte doma bundy, mikiny, zimní obuv či rukavice pro děti a nikdo to již nenosí? Pokud ano, budeme rádi, když nám je doručíte do šatníku či do našich kontejnerů na textil v Novém Boru v ulici Purkyňova, nebo nám řekněte a my si pro ně zajedeme.
Přívaly sněhu, ledu a adrenalinu na letošní zimu jsou za dveřmi! SNOW FILM FEST vypukne v Městském kině v Novém Boru v sobotu 19. listopadu od 15:30 hod.
Zapálením svíček ve tvaru srdce, zpěvem státní hymny, písněmi Karla Kryla a položením květin u lavičky Václava Havla si lidé v Novém Boru v předvečer státního svátku připomněli výročí 17. listopadu. V Den boje za svobodu a demokracii má pro nás zvláštní historický význam. Připomínáme si hned dvě události, kdy totalitní režimy tvrdě potlačily protesty studentů a mladých lidí na obranu svobody a demokracie v roce 1939 a zbavení se komunistické totality v roce 1989.
Rekonstrukce mostu na silnici I/9 v České Lípě uzavře hlavní tah z Nového Boru na Prahu. Úplná uzavírka silničního provozu, v úseku silničního km cca 70,600 – 70,800, bude probíhat od čtvrtka 17. listopadu, od osmi hodin ráno, do neděle 20. listopadu.
Vyberete, stáhnete a hned čtete. S novou službou přichází Městská knihovna v Novém Boru. Ve spolupráci s portálem eReading.cz zavedla pro své registrované čtenáře půjčování e-knih zdarma. Ti si tak mohou vybírat ze stovek knižních titulů, včetně novinek a bestsellerů, z pohodlí domova.

Operní diva Dagmar Pecková a světově proslulý kytarista a skladatel Štěpán Rak se spolu poprvé potkají na jednom podiu. Jejich premiéra se uskuteční na prknech Městského divadla v Novém Boru! Tento mimořádný hudební dárek k Vánocům naděluje divákům Kultura Nový Bor, s. r. o. společně s městem.

Zažijte atmosféru jako v opeře Gran Teatre del Liceu v Barceloně. Ve středu 16. listopadu od 20 hodin promítá Městské kino v Novém Boru záznam Verdiho opery Macbeth, hru o touze po moci a spletité cestě k ní plné zločinů.
Městské kino Nový Bor uvede u příležitosti státního svátku 17. listopadu celovečerní dokumentární film Bratříček Karel režisérky Krystyny Krauzeové. Ta nabízí nový pohled na osudy legendárního písničkáře Karla Kryla, který se stal symbolem Pražského jara 1968. Součástí dokumentu, jehož promítání začíná ve 20:00 hod., jsou rozhovory s Krylovými přáteli i dosud nezveřejněné archivní záběry.
Odhalením speciální lavičky a vzpomínkovým aktem na Lesním hřbitově si Nový Bor společně s celým světem v pátek 11. listopadu připomněl Den válečných veteránů. Ten symbolicky připadá na den výročí konce první světové války. Vzpomínkový akt proběhl u pomníku hrdinům Rumburské vzpoury za účasti vedení města, příslušníků Aktivních záloh Armády ČR při KVV Liberec a zástupců České obce legionářské.
První  «  6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16  »  Poslední