Připomínáme, že ve čtvrtek 6. října bude v horní části ulice B. Egermanna doprava svedená do jednoho jízdního pruhu. Důvodem je frézování povrchu komunikace v rámci závěrečné fáze rekonstrukce. Práce by měly trvat jeden den. Stejné opatření se chystá také příští týden, kdy proběhne finální úprava povrchu. Děkujeme za pochopení.

Hladinová čidla na potocích opět fungují
Kontrolní hladinová čidla na Šporce, na horním i dolním toku, a také na Dobranovském potoce v Bukovanech jsou opravená. V digitálním povodňovém plánu, který je přístupný na webových stránkách města, se tak opět zobrazují naměřené hodnoty hladin vody v uvedených místech.

V duchu 30. let minulého století se ponesou oslavy 90. výročí Městského kina v Novém Boru v sobotu 8. října. Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na promenádní koncert, prohlídku historického vozidla, ukázku starých velocipedů, dvě slavnostní premiéry filmů za účasti delegace, baletní vystoupení, autogramiády herců a režisérů, k mání budou také originální pohlednice k výročí. A navíc, kdo bude mít chuť, může přijít v dobovém kostýmu z 30. let 19. století a užít si bláznivá léta v rytmu charlestonu a jazzu.

Náročná rekonstrukce ulice B. Egermanna, která je jednou z hlavních dopravních tepen v Novém Boru, se blíží ke konci. Od pondělí je zcela průjezdná Revoluční ulice u autobusového nádraží. Do ní bude přesměrovaná objízdná trasa pro snazší výjezd z Arnultovic do centra města.

Pozor na bláto na cyklostezce
Státní podnik Lesy ČR aktuálně těží stromy v blízkosti cyklostezky z Nového Boru do Sloupu. V souvislosti s tím tu ve zvýšené míře projíždí auta, která znečistila blátem povrch cyklostezky. „Uklidíme ji v průběhu pondělí a úterý. Současně zkontrolujeme i dopravní značení,“ ujistil vedoucí oddělní správy technických služeb Petr Škop.

O dobrodružné zážitky a také nádherné fotografické snímky z drsné a zároveň malebné Aljašky západní Kanady se podělí Jiří Jůzl, cestovatel a autor populární knihy Z Trutnova na Nový Zéland. Beseda se koná v úterý 4. října od 17:00 hod. v městské knihovně.

Sociální služby města Nový Bor, p. o. zvou veřejnost na Den otevřených dveří v Denním stacionáři Meduňka (Žižkova 159), který proběhne v úterý 4. října od 13:00 hod. do 18:00 hod. Návštěvníci si mohou prohlédnout prostory zařízení a seznámit se s poskytováním této sociální služby.

Volby do zastupitelstva Libereckého kraje se uskuteční v pátek 7. října 2016 od 14:00 do 22:00 hodin a v sobotu 8. října 2016 od 8:00 do 14:00 hodin. Volit může každý občan České republiky, který dosáhl v době konání voleb věku 18 let a před volební komisí se prokáže platným občanským průkazem nebo cestovním pasem. Nejpozději tři dny před začátkem voleb obdrží každý právoplatný volič obálku s hlasovacími lístky. Ty na požádání dostane i v samotné volební místnosti.

Kvůli bezpečnosti dětí se mění výlukový jízdní řád na autobusové lince 481 Okrouhlá – Nový Bor – Sloup v Čechách – Chotovice – Nový Bor – Okrouhlá. Jak vysvětlil koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje Jan Roženský, zásadní změnou je otočení směru jízdy odpoledních spojů od čtvrtka 29. září, které po dobu uzavírky v Janově (plánována do 31. 10. 2016) dočasně pojedou z Nového Boru nejprve přes Radvanec a Sloup do Chotovic a zpět do Nového Boru a Okrouhlé.
Vlastníci nemovitých kulturních památek, které jsou zároveň v památkové zóně města Nový Bor, mohou žádat o finanční příspěvek. Účelová dotace z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón má vlastníkům cenných objektů především pomoci zčásti pokrýt zvýšené náklady spojené se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí kulturní památky.

Kvůli opravě havárie kanalizace v ul. Rumburských hrdinů bude ve středu 28. 9. od 7:00 do 18:00 hod. zcela uzavřená její část od křižovatky s Libereckou po křižovatku se Širokou ulicí. Jednosměrná objízdná trasa směrem na Sloup povede z Liberecké přes ul. Prokopa Holého a Širokou. Ze sídliště do centra pak řidiči pojedou přes ul. U Slévárny, viz přiložená mapa.
Pět dní v týdnu namísto dosavadních tří bude otevřeno ve sběrném dvoře v Novém Boru od soboty 1. října. Nově sem budou moci lidé odvézt odpad také v úterý a ve čtvrtek, a to vždy od 9:00 do 12:00 hod. Rozšířil se i výčet odpadů, které mohou občané Nového Boru a jeho částí Arnultovic, Pihelu, Bukovan a Chomoutů odevzdat po předložení občanského průkazu zdarma.
V části Nového Boru a Arnultovic nepůjde v úterý 27. 9. 2016 od 10:30 do 15:00 hod. elektřina. Protože se přerušení dodávky elektrické energie týká také budovy „B“ Městského úřadu v ul. B. Egermanna, avizujeme, že chod celého úřadu bude probíhat v normálním režimu.
Hladinová čidla na potocích jsou mimo provoz
Kontrolní hladinová čidla na Šporce, na horním i dolním toku, a také na Dobranovském potoce v Bukovanech přestala snímat průběh hladin vody v daných místech. Do ukončení jejich oprav se tak nebudou zobrazovat naměřené hodnoty v digitálním povodňovém plánu, který je přístupný na webových stránkách města. O případných změnách budeme informovat.
Kvůli uzavírkám v novoborské Lipové ul. a silnice v Janově platí od středy 21. 9. výlukové jízdní řády na autobusových linkách 481 (Okrouhlá) Nový Bor - Sloup v Čechách - Chotovice - Nový Bor (- Okrouhlá) a 482 Nový Bor - Polevsko – Kytlice.
První  «  4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14  »  Poslední