U příležitosti Mezinárodního dne muzeí, který připadá na čtvrtek 18. května, bude mít novoborské Sklářské muzeum otevřeno zdarma. Návštěvníci si mohou například prohlédnout dvě krátkodobé výstavy, a to Skleněný šperk výtvarné skupiny Natělo a Art Déco na Novoborsku. V druhé jmenované jsou kromě jiného k vidění nové exponáty, které obohatily cennou sbírku muzea. Obě výstavy končí koncem května.

Rodina v centru, z. ú. nabízí rodičům poslední volná místa na příměstských táborech pro děti od 4 do 8 let ve Skalici u České Lípy. Tábor bude probíhat ve třech turnusech a každý je jinak tematicky laděný. V žádném ale nebude chybět zábava, poznávání, sport a výlety.

Průjezd Novým Borem ztíží na několik dní opravy výtluků v centru města. Krajští silničáři by měli ve čtvrtek 18. 5. zahájit práce v úseku od kruhového objezdu v Liberecké ul. ke kruhovému objezdu na náměstí Míru, poté se přesunou do Sloupské ulice.

Města Rumburk a Nový Bor si dovolují pozvat veřejnost na křest knihy „Vojenská vzpoura v Rumburku 1918. Od Rumburku po Nový Bor“ autorů Karla Oktábce a Radka Andonova. Ta popisuje na základě pečlivého studia pramenů, dobových zdrojů a svědeckých výpovědí největší protiválečné vystoupení vojáků na českém území za první světové války.

Více než stovka účastníků 2. ročníku dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury si zaslouží respekt za odvahu i výkon. V sobotu 13. května vyrazili z Rumburku po trase, která prakticky kopírovala cestu vzbouřenců z roku 1918. Cestu bylo možno absolvovat pěšky či využít variantní řešení pro cyklisty, překvapivě však dorazili i jezdci na koloběžkách.

V pátek 12. května byla v Městském kině v Novém Boru slavnostně zahájena výstava fotografií Petra Našice z natáčení filmu Emira Kusturici Na mléčné dráze. „Sešlo se jich kolem dvou stovek a tak jsme výstavu nainstalovali přímo do sálu kina,“ říká organizátor celé akce Radovan Novotný z Kultury Nový Bor, s.r.o.

Vybydlená ruina plná odpadků v novoborské Nemocniční ulici brzy zmizí. Od soukromého majitele ji odkoupí včetně parcely město Nový Bor za zhruba 880 tisíc korun, nechá objekt strhnout a prostor zkultivuje. Záměr posvětili zastupitelé města.
Hudba, taneční vystoupení a bohatý doprovodný program slibuje letošní Majáles. Ten proběhne v sobotu 13. května v areálu letního kina v Novém Boru. Zábava začíná v 14:00 hod.
Město Nový Bor nominovalo starostu Jaromíra Dvořáka na post člena představenstva Severočeské vodárenské společnosti a. s. (SVS). Rozhodli o tom zastupitelé města na svém mimořádném jednání ve středu 10. května s tím, aby aktivně hájil zájmy všech obcí a měst Libereckého a Ústeckého kraje, která jsou akcionáři vodárenské společnosti.

Desítky cyklistů, bruslařů ale i pěších si v sobotu 6. května oficiálně vyzkoušely novou cyklostezku sv. Zdislavy. Její první tříkilometrový úsek z Nového Boru do Svoru slavnostně otevřel krajský ředitel Lesů ČR z Liberce Ludvík Řičář, starosta Nového Boru Jaromír Dvořák, starostka Svoru Kateřina Jonáková a hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Za zvuku trubačů a dunivého rachotu stíhačky se vydají na trasu účastníci dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury. Jeho druhý ročník odstartuje v sobotu 13. května v Rumburku a zdatné turisty i cyklisty čeká zdolání 35 kilometrů dlouhé cesty do Nového Boru. Akce, kterou pořádají města Nový Bor a Rumburk společně s Československou obcí legionářskou, jednotou Liberecký kraj a Aliancí Military Clubs ČR, je připomínkou letošního 99. výročí největšího protiválečného vystoupení vojáků na českém území za první světové války.

Vernisáž výstavy fotografií Petra Našice z natáčení filmu Emira Kusturici „Na mléčné dráze“ se uskuteční v pátek 12. května od 18 hodin v městském kině v Novém Boru. Akce se koná v rámci jubilejního pátého ročníku Srbského večera, který pořádá Kultura Nový Bor, s.r.o.. Petr Našic má ve své umělecké činnosti široký záběr. Věnuje se fotografování divadelních inscenací, módní fotografii či dokumentu z exotických cest.

Dva lidské osudy spojuje od čtvrtka 4. května pamětní deska na novoborské základní škole U Lesa. Je věnovaná letci 311. bombardovací perutě pplk. RAF a českému učiteli Jaromírovi Brožovi, který zemřel po nouzovém přistání v Nizozemí. Zároveň je připomínkou života Dagmar Blochové, která by jen o den později oslavila devadesátiny. Kdyby jako patnáctiletá v terezínském ghettu nezemřela na tyfus.

Město Nový Bor trvá na tom, aby koridor velmi vysokého napětí 110 kV, který plánuje vybudovat ČEZ Distribuce a.s. od České Lípy přes Nový Bor po Varnsdorf, vedl u Skalky podél hlavní silnice na Svor. O neměnném stanovisku města ujistil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák několik desítek obyvatel při společné schůzce se zástupci energetické společnost ke zvažovaným variantám tras vedení.

Řidiči budou moci v omezené míře parkovat na náměstí Míru i v průběhu prací na přeložení plynovodu. Podle telefonického sdělení společnosti innogy SE (dříve RWE) plynaři během pondělí a úterý (15. – 16. 5.) osadí dopravní značení na náměstí a vymezí si pracovní prostor.  „Práce budou probíhat zhruba na polovině náměstí, zbývající část mohou řidiči i nadále využívat k parkování,“ říká vedoucí odboru správy majetku na novoborské radnici Jitka Capouchová.

První  «  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  »  Poslední