Kam dál po základní škole pomáhá školákům řešit letos již podvacáté Burza středních škol Quo vadis v České Lípě. Na slavnostním zahájení se 2. listopadu sešli v prostorách SOŠ a SOU Česká Lípa zástupci pořadatelů – úřadu práce, pedagogicko-psychologické poradny a také školy, která již tradičně poskytuje burze své prostory.
Nový Bor má strategický plán sociálního začleňování. Při hlasování jej podpořila většina zastupitelů. Město se v následujících několika letech intenzivně zaměří na pomoc lidem, kteří se ocitli v nouzi. Na nové aktivity požádá o 120 milionů korun z evropských dotací.
Kytarového mága Michala Pavlíčka a jeho trio Čombeband přivítá Městské divadlo v Novém Boru v pondělí 7. listopadu od 19 hodin. Skladatel rockových opusů, silných balad i symfonické hudby, je držitelem zlatých i platinových desek a také dvou hudebních cen Anděl.
Premiéru nového českého filmu Komici s.r.o. The Tour chystá novoborské městské kino na úterý 1. listopadu od 17 hod. Přijede i početná herecká delegace ve složení Ruda z Ostravy, Ester Kočičková, Juraj a Beatriz Šajmovičovi, Miloš Knor a Richard Nedvěd.
Informujeme o plánovaném přerušení dodávky elektrické energie v pondělí 7. 11. 2016 od 11:00 do 15:00 hod. v Novém Boru. Omezení se dotkne ulic Husova, Hutní, Kollárova, Sklářská, Smetanova a Wolkerova. Po rozkliknutí najdete podrobný rozpis ulic a čísel popisných.
Poetická zákoutí, ztracená místa i atmosféru různých ročních dob v Novém Boru zachycují dokumentární fotografie Petra Germaniče. Nahlédnout na město jinýma očima můžete prostřednictvím jeho výstavy do konce října ve foyer městského kina do konce října. To je otevřené vždy půl hodiny před každým filmovým představením.
Stejně jako v uplynulých devíti letech byl v Novém Boru i letos ke Dni stromů 20. 10. 2016 slavnostně vysazen nový strom. Vysazen byl buk lesní, a to na městském pozemku u ZŠ U Lesa na Kaprasce. Strom byl vysazen místostarostkou města Ing. Stanislavou Silnou za odborné asistence zahradnické firmy pana Doubka z Nového Boru. Děti z mateřské školy Srdíčko stromu zazpívaly a zatancovaly, aby dobře prosperoval.

Systém prostupného sociálního bydlení, podpora a rozvoj sociálního podnikání, dluhové poradenství, práce s rodinou jako celkem. To jsou jen namátkou aktivity, které by v příštích třech letech měly pomoci se začleňováním sociálně slabých obyvatel do společnosti v Novém Boru a podrobně je definuje nově vytvořený Strategický plán sociálního začleňování.

Stačilo jim trochu dřeva a společně vyrobili funkční krmelec pro lesní zvěř. Žáci 8. a 9. třídy z novoborské ZŠ praktické do písmene naplnili hlavní myšlenku celostátní dobrovolnické akce „72 hodin“, do níž se i letos zapojili, aby vylepšili své okolí a pomohli přírodě.
Stavební komplikace při rekonstrukci smuteční síně na Lesním hřbitově ovlivní termín dokončení stavby. V jejím suterénu se sesunula část stěny při bourání otvoru pro budoucí větrání.
Informujeme o plánovaném přerušení dodávky elektrické energie, ke kterému dojde v úterý 18. 10. 2016 od 12:45 do 17:30 hod. v Novém Boru. Po rozkliknutí najdete rozpis ulic a čísel popisných, kterých se omezení dotkne.

Ministerstvo životního prostředí prostřednictvím Státního fondu životního prostředí ČR spouští zcela nový dotační program na výstavbu domovních čistíren odpadních vod v rámci Národního programu Životní prostředí (NPŽP). Dotace jsou určeny na vybudování domovních čistíren odpadních vod pro občany zejména v malých obcích, ale i v městských částech, kde se výstavba velké ČOV nevyplatí nebo není možné ji postavit z technických důvodů. Na pilotní výzvu putuje 100 milionů korun.
Ve dnech 7. - 8. října 2016 proběhly volby do Zastupitelstva Libereckého kraje, kterých se v Novém Boru zúčastnilo 33,01% voličů (v roce 2012 bylo 34,38%). Největší volební účast byla ve volebním okrsku č. 11 v ZŠ U Lesa (40,57%), č. 7 DDM Smetanka (40,29%) a č. 14 ZŠ Gen. Svobody (36,15%).
Majitelé psů z Nového Boru  a jeho částí – Arnultovic, Pihelu, Bukovan, Janova – si mohou do zásoby vyzvednout  speciální pytlíky na psí exkrementy zdarma.  Zájemcům je vydají na odboru životního prostředí  a na finačním odboru v budově „A“ městského úřadu.
Dobrovolnické centrum ADRA hledá v Novém Boru dobrovolníky, kteří by ve svém volném čase dělali společnost nemocným a osamělým seniorům v sociálních zařízeních ve městě. Co to obnáší? Například společné procházky, předčítání knih nebo třeba hraní her. .

První  «  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  »  Poslední