Nejúspěšnějším sportovcem Českolipska za rok 2016 je Kryštof Bogar z orientačního klubu OK Nový Bor. Ve stejnojmenné anketě, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo v novoborském Městském divadle a jejímž spolupořadatelem bylo opět město Nový Bor, se na výborném třetím místě v kategorii dospělých jednotlivců umístil vzpěrač z domácího klubu SK Metalpower Václav Češka. Ten navrch obdržel ocenění v kategorii Mimořádný sportovní výkon za dosažení hranice 500 kilogramů ve dřepu.
Veřejný závod v běhu na lyžích pro celé rodiny, nadšené amatéry, registrované sportovce i veterány. To je Lyžařský sprint o pohár města Nový Bor, jehož 3. ročník odstartuje v sobotu 18. února v 11 hodin v novoborském cyklistickém areálu. Na dospělé běžkaře tu čeká upravená kilometrová trať, děti změří síly na 300 metrů dlouhém úseku. Záštitu nad závodem, který pořádá město Nový Bor ve spolupráci s oddílem běžeckého lyžování SKI Polevsko, převzal mnohonásobný olympionik a bronzový medailista ZOH v Calgary v roce 1988 Pavel Benc.
Zprostředkováváme reakci Policie ČR na facebookové příspěvky, které šíří na internetové síti informace o údajném obtěžování žen v Novém Boru, jehož by se měl dopouštět muž maskovaný kuklou.
I v roce 2017 se bude v Novém Boru děkovat. Město opět přijalo roli generálního partnera významného charitativního projektu Richarda Langera, jehož cílem je nejen poděkování osobnostem a organizacím za nezištnou pomoc potřebným. Nominaci na cenu Ď 2017 může podat prakticky kdokoliv, kdo cítí potřebu veřejně poděkováním ocenit poskytnutý dar či pomoc. Všichni mohou využít této příležitosti a nominovat své mecenáše, sponzory a dobrodince.
Staré televize nebo nepotřebné kusy nábytku, které zabírají místo v popelnicích nebo se rovnou vedle nich jen tak povalují. S takovým nepořádkem okolo kontejnerů na komunální a separovaný odpad se při svých kontrolách poměrně často setkávají pracovníci odboru správy majetku novoborského městského úřadu.
Lužické hory jsou hlavním tématem únorové fotografické soutěže, kterou vyhlásil Svazek obcí Novoborska a zapojit se do ní může kdokoliv. Fotografie mohou být různého žánru, mohou zachycovat momentky z přírody nebo z obcí, ale společným jmenovatelem by měly vždy zůstat Lužické hory a region Novoborska.
Snímky mohou zájemci posílat do neděle 19. února na e-mailovou adresu kancelarsvazek@gmail.com.
V úterý 7. února 2017 od 17:15 hodin proběhne v areálu bohnické léčebny v Praze derniéra nekorektního kabaretu Ovčáček čtveráček, kterou si v přímém satelitním přenosu budou moci vychutnat také diváci v sedmi desítkách českých kin. Diváci novoborského kina se mohou těšit na přímý přenos v úterý 7. 2. od 17:15 hod.. Vstupenky je možné zakoupit i on-line na www.kulturanb.cz/kino nebo v předprodejních místech společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o.
Český statistický úřad zahájil každoroční šetření životních podmínek a příjmů domácností. Odborně proškolení tazatelé navštíví v období od 4. února do 28. května více než 11 tisíc rodin. Cílem je získat aktuální data pro hodnocení sociální a ekonomické situace obyvatel.
Na přelomu ledna a února se opět začalo pracovat na stavbě kanalizace v Janově, a to konkrétně na stokách A1, A1-1 nad sklady CO. V týdnu od 6. 2. 2017 by měly být zahájené práce i na stoce AA3-2 a A6. Všichni obyvatelé, jichž se stavba dotýká, získají potřebné informace o termínu výstavbu prostřednictvím letáků.
Osadní výbor Pihel horní a město Nový Bor zvou na masopust v sobotu 18. února. Sraz maškar je v 10:00 hod. na hřišti v horním Pihelu, odkud se masopustní průvod vydá k rybníčku a přes novou zástavbu zpět na hřiště. Tady už budou přichystané zabijačkové pochoutky a koblihy, o zábavu se postarají místní muzikanti.
Českolipská nemocnice vydala doporučení k omezení návštěv
Vážení návštěvníci,
vzhledem ke zhoršení epidemiologické situace na území okresu Česká Lípa  1647 případů/100 tis obyvatel, zvažte prosím návštěvu pacientů v nemocnici. Děkujeme za pochopení. NsP Česká Lípa
Slavnostní premiéru nového českého filmu Miluji tě modře přijede do novoborského městského kina uvést herecká a tvůrčí delegace. Účast přislíbil Miroslav Táborský, Denisa Nesvačilová, Josef Alois Náhlovský, režisér Miloslav Šmídmajer a produkční Pavlína Šmídmajerová. Potkat se s nimi můžete již zítra, v úterý 31. ledna, na autogramiádě v 17:00 hodin, romantická komedie začíná v 17:30 hodin.
Téměř 2 tisíce řidičů z celého Novoborska čeká letos výměna řidičského průkazu. Končí těm, kteří mají doklad vydaný v roce 2007 s platností na deset let. O vydání nového průkazu mohou požádat na dopravním odboru MěÚ v Novém Boru. K vyřízení žádosti je třeba přinést jednu aktuální průkazovou fotografii, platný doklad totožnosti a stávající řidičský průkaz.
Veřejné bruslení na koupališti
TJ Jiskra Nový Bor zve na víkendové veřejné bruslení na ledovou plochu na koupaliště. Otevřeno bude v sobotu i v neděli od 10:00 do 18:00 hod., po celou dobu budou mít bruslaři k dispozici občerstvení.
Správní odbor Městského úřadu Nový Bor děkuje všem občanům obcí ve správním obvodu Nového Boru za zodpovědný přístup k výměně občanských průkazů (dále jen „OP“), kterým v roce 2016 skončila platnost po 10 letech od 2. etapy povinné výměny OP v roce 2006. Celkem navštívilo přepážku OP za celý správní obvod (tzn. vč. Cvikovska a Novoborska) 4352 občanů při podání žádostí o vydání OP.
První  «  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13  »  Poslední