Severočeská vodárenská společnost, a.s., by měla v polovině června začít s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace v Novém Boru. Stavba za necelých 12 milionů korun zahrnuje rekonstrukci tří částí stávající kanalizace a dvou částí vodovodu v ulicích Boženy Němcové, Česká a Sloupská.

Město kompletně zrekonstruuje část Sklářské ulice. Za zhruba 1,9 milionu korun bez DPH mimo jiné vybuduje kanalizaci, která svede splaškové vody z okolních nemovitostí, opraví komunikaci a instaluje nové obrubníky.

Český hydrometeorologický ústav vydal v úterý 30. 5. pro celý Liberecký kraj výstrahu před velmi silnými bouřkami, které může doprovázet krupobití, nárazový vítr a přívalové srážky s úhrny 30 až 40 mm.
ZUŠ Nový Bor zve na celostátní happening základních uměleckých škol - Zahradní slavnost.
Třídenní maraton pohádek si užívaly děti v Městském divadle během uplynulého víkendu. Do Nového Boru se totiž sjely amatérské divadelní soubory hrající pro děti, aby tu mezi soutěžily nejen o přízeň malých diváků ale i poroty v oblastní postupové přehlídce Dospělí dětem. Na jejím jubilejním 35. ročníku se představily soubory z Kladna, Sokolova, Děčína, Nymburka, České Lípy a Nového Boru.
Nový Bor si ve středu 24. května připomněl největší vzpouru
v českých zemích během první světové války – Rumburskou vzpouru. Před 99 lety se proti rakouské armádě postavilo na téměř sedm stovek vojáků. Deset jich bylo popraveno. „Je třeba si připomínat osobní statečnost vojáků, kteří si byli vědomi, že při neúspěchu celé vzpoury zaplatí vlastním životem, přesto se vzepřeli útlaku a pokořování," prohlásil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák při pietním aktu na Lesním hřbitově.

Víte, jak zlepšit místo, ve které bydlíte? Jste lokální nezisková nebo příspěvková organizace? Pak máte šanci získat 30 tisíc korun na realizaci projektu od Nadačního fondu Tesco. Ten i letos rozdělí 2,7 miliony korun v rámci programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“.

Zveme vás již na 9. Muzejní noc do Sklářského muzea v Novém Boru. Při příležitosti 260 let od povýšení Nového Boru na město se v sobotu 3. června od 16 hodin vydáme se skřítkem Archibaldem na dobrodružnou cestu historií města Nového Boru. Pro rodiče a děti je připravena spousta zajímavých úkolů a jejich postupným plněním si vytvoří vlastní kroniku města.
Svazek obcí Novoborska žádal Státní fond životního prostředí (dále jen SFŽP) o finanční podporu na pořízení kompostérů pro Novoborsko za účelem předcházení vzniku odpadů. Podle výsledků, které jsou uvedeny od 10. 5. 2017 na webových stránkách SFŽP tato žádost uspěla a pro potřeby občanů zapojených obcí budou v rámci dotačního programu pořízeny zahradní kompostéry pro uložení biologicky rozložitelných odpadů z domácností.

Ve velkém stylu oslaví novoborští dobrovolní hasiči 150 let existence už v sobotu 27. května u Crystalexu. Na návštěvníky čeká přehlídka, ukázky techniky a zásahů jejich profesionálních kolegů a desítek dobrovolných hasičských sborů z Čech i zahraničí, policistů, záchranářů, vojáků nebo třeba i jízdní jednotky pražských strážníků. V bohatém programu nechybí hudba všech žánrů, tanec, ohňová show a ohňostroj.

U příležitosti Mezinárodního dne muzeí, který připadá na čtvrtek 18. května, bude mít novoborské Sklářské muzeum otevřeno zdarma. Návštěvníci si mohou například prohlédnout dvě krátkodobé výstavy, a to Skleněný šperk výtvarné skupiny Natělo a Art Déco na Novoborsku. V druhé jmenované jsou kromě jiného k vidění nové exponáty, které obohatily cennou sbírku muzea. Obě výstavy končí koncem května.

Rodina v centru, z. ú. nabízí rodičům poslední volná místa na příměstských táborech pro děti od 4 do 8 let ve Skalici u České Lípy. Tábor bude probíhat ve třech turnusech a každý je jinak tematicky laděný. V žádném ale nebude chybět zábava, poznávání, sport a výlety.

Průjezd Novým Borem ztíží na několik dní opravy výtluků v centru města. Krajští silničáři by měli ve čtvrtek 18. 5. zahájit práce v úseku od kruhového objezdu v Liberecké ul. ke kruhovému objezdu na náměstí Míru, poté se přesunou do Sloupské ulice.

Města Rumburk a Nový Bor si dovolují pozvat veřejnost na křest knihy „Vojenská vzpoura v Rumburku 1918. Od Rumburku po Nový Bor“ autorů Karla Oktábce a Radka Andonova. Ta popisuje na základě pečlivého studia pramenů, dobových zdrojů a svědeckých výpovědí největší protiválečné vystoupení vojáků na českém území za první světové války.

Více než stovka účastníků 2. ročníku dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury si zaslouží respekt za odvahu i výkon. V sobotu 13. května vyrazili z Rumburku po trase, která prakticky kopírovala cestu vzbouřenců z roku 1918. Cestu bylo možno absolvovat pěšky či využít variantní řešení pro cyklisty, překvapivě však dorazili i jezdci na koloběžkách.

První  «  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední