Procvičit se v angličtině a poznat olympijské ideály mohou děti, které se přihlásí na letní příměstský tábor pořádaný DDM Smetanka začátkem srpna.

Na začátku letošního roku začaly platit četné legislativní změny související se sociální reformou. Mění se například způsob vyplácení sociálních dávek pro zdravotně postižené. Toto téma pak bude hlavním programem Klubu pro rodiny dětí s hendikepem, který se otevírá v novoborském Koblížku ve středu 18. dubna od 16 hodin.

Nadcházející oslavy Dne Země v Novém Boru proběhnou ve znamení živlů. Právě ty jsou totiž jejich letošním hlavním tématem.
Základní povinností občana, který dovršil patnácti let věku a trvale žije na území našeho státu, je mít občanský průkaz. O ten si pak čerství patnáctiletí musejí požádat nejpozději do třiceti dnů od posledních narozenin.
Temperamentní hudba, zpěv i pohyb oživily úterní dopoledne přednáškové a společenské prostory ZŠ na náměstí Míru. Konalo se tu totiž premiérové veřejné vystoupení romského hudebně tanečního uskupení Gipsy New Bor. To zde bylo uspořádáno jako připomínka Mezinárodního dne Romů, který připadá na 8. dubna.
Od konce dubna do poloviny června mohou svá řemeslná a umělecká sklářská díla přihlásit jejich autoři do soutěže s názvem Řemeslo a Umění ve skle, kterou pořádá Sklářské muzeum Nový Bor.
Architekt a designér Bořek Šípek v pátek 30. března oficiálně otevřel svoji sklárnu v Novém Boru pod názvem Studio Anežka. Slavnostního zahájení jeho provozu se zúčastnil také starosta města Jaromír Dvořák společně s Alenou Forgáčovou, vedoucí Odboru školství, kultury a sportu Městského úřadu.
Zpestřenou výuku měla v úterý 3. dubna dvacítka dětí ze ZŠ Generála Svobody v Arnultovicích. Místo do třídy totiž zamířily do lesa.
V těchto dnech je na obvyklých prodejních místech k dostání aktuální vydání Novoborského měsíčníku. V dubnovém čísle naleznou čtenáři zprávy z dění ve městě, praktické informace i pozvánky na řadu kulturních a společenských akcí.
Prach a nečistoty po zimě mají zmizet z ulic Nového Boru během dubna. Několik dnů již probíhá úklid městských komunikací pomocí strojové techniky. Od úterka pak bude zahájena také očista chodníků.
I v letošním roce se opět v polovině června v Novém Boru uskuteční Sklářské slavnosti. Jejich součástí bude také Sklářský trh, kde se mohou bezplatně prezentovat sklářské firmy.
Korálkiáda je název projektu, který má za cíl podpořit tvořivost lidí se zdravotním postižením. Jeho smyslem je sesbírat a navlékat korálky, které pak budou předány České abilympijské asociaci a klientům vybraných chráněných dílen, ústavů a stacionářů.
Příznivci fotbalu a humoru si v následujících dnech přijdou na své v novoborském městském kině. Na programu je tu totiž filmový Okresní přebor s podtitulem Poslední zápas Pepika Hnátka.
Žáci ZŠ Generála Svobody v Arnultovicích zvítězili v zimní části celoroční soutěže s názvem Lesy, kterou pořádá Odbor životního prostředí Městského úřadu v Novém Boru. Za odměnu čeká děti výlet do jarního lesa, kde si také zkusí vysadit malé stromky.
První  «  123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133  »  Poslední