Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově zve na oslavy 160. výročí od svého založení, které začínají v pátek 23. 9. Nocí skla a světla. Součástí oslav je VIII. Sjezd absolventů školy či Den otevřených dveří v Preciosa Lighting a.s.

Jen díky bleskovému profesionálnímu zásahu zachránil novoborský strážník Tomáš Kubát lidský život. O ten bojoval muž z Arnultovic dlouhé minuty na zahradě u svého domu po zásahu elektrickým proudem. Jako první na místo dorazili hlídkující strážníci Radovan Král a Tomáš Kubát s přenosným defibrilátorem.
Při 50letém výročí od uzavření manželství obnovili v sobotu 10. září manželé Rudolf a Anna Hovorkovi slib manželství do rukou místostarostky města Nový Bor Ing. Stanislavy Silné za účasti úřednice matriky Michaely Hudecové.
Plošná dezinfekce všech nádob na komunální a separovaný odpad proběhne v Novém Boru a jeho částech - Arnultovicích, Janově, Pihelu, Chomoutech a Bukovanech - od pondělí 12. 9. do pátku 16. 9. Za popelářskými vozy tak vždy pojede ještě speciální čistící auto.

Prohlédnout si Nový Bor z věže kostela Nanebevzetí Panny Marie, nebo navštívit Sklářské muzeum zdarma mohou zájemci v rámci probíhajících Dnů evropského dědictví. K nim se i letos připojilo město Nový Bor.

Sportovní a zážitkové aktivity přes taneční, technické a přírodovědné kroužky až po výtvarné či hudební pro předškoláky, školáky i dospělé představí DDM Smetanka při Dni otevřených dveří ve čtvrtek 8. září.

Zaposlouchat se do romantického zvuku historických varhan v novoborském kostele Nanabevzetí Panny Marie mohou návštěvníci v úterý 6. září od 17 hodin. Právě zde se uskuteční jeden z koncertů v rámci letošního ročníku Českého varhanního festivalu. Koncert je rovněž součástí právě probíhajících Dnů evropského dědictví.

Volby do zastupitelstev krajů se konají ve dnech: pátek 7. října 2016 (14,00 hod. – 22,00 hod.)  a v sobotu 8. října 2016 (8,00 hod. – 14,00 hod.). Rádi bychom občany upozornili na nejdůležitější informace.

Ve filmové Cannes se promění Nový Bor v úterý 6. září. Před městským kinem zakotví plachetnice, do budovy návštěvníci vstoupí v záři reflektorů po červeném koberci a rozdávat se budou Zlaté palmy. Organizátoři z Kultury Nový Bor, s.r.o. připravují celorepublikovou předpremiéru filmu Vlk z Královských Vinohrad režiséra Jana Němce v opravdu velkém stylu.

Město Nový Bor zveřejňuje záměr prodeje dřevěné části altánu u Turistického informačního centra.

Data o struktuře zemědělských podniků a používaných metodách zemědělské výroby bude sbírat Český statistický úřad na Novoborsku. Vyškolení tazatelé kvůli tomu osloví místní drobné zemědělce v místě jejich podnikání, nebo na adrese trvalého bydliště, v termínu od 3. září do 10. listopadu.

Citlivý přístup v postupné obnově historického centra přinesl městu Nový Bor druhou příčku v krajském kole soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón za rok 2015.

Plno nových zážitků přineslo 1. září prvňáčkům ze sedmi tříd, které v novém školním roce otevřely tři základní školy v Novém Boru. Poznali nové spolužáky, paní učitelky i vedení škol a odnesli si spousty dárků, které jim zpříjemní učení.
Rozsáhlá opatření v dopravě si vyžádá uzavření železničního přejezdu mezi Kamenickým Šenovem a Českou Kamenicí na silnici I/13, a to od čtvrtka 1. 9. 2016 16:00 hod. až do pátku 9. 9. 24:00 hod.. Řidiči se musí připravit na objížďky ve směru na Děčín. Ty ovlivní i trasy autobusových linek, kdy například autobusy nebudou stavět na všech zastávkách jako obvykle. Navíc mezi K. Šenovem a Č. Kamenicí autobusy nepojedou vůbec, nahradí je železniční spoj.
Slavnostní celorepubliková předpremiéra filmu Vlk z Královských Vinohrad za účasti herecké a tvůrčí delegace proběhne 6. září od 20 hodin v Městském kině v Novém Boru. Účast přislíbil i hlavní představitel Jiří Mádl. Městské kino Nový Bor ve spolupráci se sklářskou firmou Astera s.r.o. chystá pro návštěvníky spoustu překvapení.
První  «  5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15  »  Poslední