Ve dnech 12. - 13. ledna 2018 proběhlo I. kolo volby prezidenta České republiky, kterého se v Novém Boru zúčastnilo 59,69% voličů (v roce 2013 bylo 58,43%). Největší volební účast byla tradičně ve volebním okrsku č. 11 v ZŠ U Lesa (71,33%).

Město Nový Bor se letos opět stane místem, kde se sejdou nejlepší sportovci Českolipska. V Městském divadle totiž již ve středu 17. ledna od 18:00 hodin proběhne slavnostní vyhlášení okresního kola ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2017.

Řidiči mohou od středy 10. ledna opět parkovat na náměstí Míru v Novém Boru. To na více než půl roku uzavřely stavební práce na poslední etapě rekonstrukce historického centra města. Kvůli složitosti kolaudačního procesu, kdy dokončenou stavbu musí postupně schválit tři stavební úřady, město zažádalo o povolení k předčasnému užívání plochy náměstí.

Obce, školy, neziskové organizace, právnické i fyzické osoby mohou v průběhu února 2018 zažádat Liberecký kraj o dotaci na projekty v oblasti ochrany životního prostředí, ekologické výchovy a dlouhodobé práce s mládeží. V Dotačním fondu Libereckého kraje je k dispozici celkem 5,4 milionů korun. Maximální výše finanční podpory pro jeden subjekt je 150 000 korun.

Vánoční stromky mohou lidé ukládat ke kontejnerovým stáním až do konce ledna. Jejich svoz bude probíhat vždy v pondělí, tedy 8. 1., 15. 1., 22. 1. a 29. 1. 2018 v časovém termínu od 8:00 do 17:00 hodin. Stromky je vhodné odložit ke kontejnerům den před plánovaným svozem, aby nedocházelo k jejich hromadění v průběhu celého týdne. Stromky je možné také odevzdat zdarma do sběrného dvora.

Čekárna na vlakovém nádraží v Novém Boru bude nově otevřená až do 20:00 hodin. Ve středu 3. ledna se na tom dohodli zástupci města Nový Bor a královéhradecké pobočky správy vlakových nádraží Správy železniční dopravní cesty s tím, že prodloužená provozní doba začne platit okamžitě. Současně s tím hlídky městské policie budou častěji kontrolovat prostory nádraží.

Aktuálně: Odstávka tepla a teplé vody

Dnes, ve čtvrtek 28. 12. 2017, bude cca od 12:00 do 15:00 hod. odstávka teplé vody a tepla. Důvodem je oprava systému zapříčiněná havárií na teplovodním kanálu v ulici V Parku.

Nový Bor v příštím roce na jaře zavede zóny placeného parkování v centru města. Nově se bude platit na nám. Míru a v úseku mezi městským úřadem a restaurací La Plaza. Zároveň pro Krátkou ulici začne platit systém parkovacích kotoučů.  Před tzv. Lužickými domky vznikne pěší zóna. Současně s tím se zjednosměrní některé ulice, což přinese nová stání pro auta. Koncepci parkování, kterou si vyžádalo dokončení rekonstrukce nám. Míru, schválili zastupitelé na svém prosincovém jednání.

Svoz separačních kontejnerů v období mezi svátky proběhne v těchto termínech: barevné sklo – ve středu 27. 12. a ve čtvrtek 28. 12. 2017, svoz tetrapaků je naplánovaný na středu 27. 12. 2017. Svoz pytlů papíru a plastů z domácnosti, které jsou opatřeny čárovými kódy, proběhne v pondělí 8. ledna 2018. Následující svozy budou zpravidla první pondělí v měsíci, tedy: 5. 2., 5. 3., 9. 4., 7. 5., 4. 6., 2. 7., 6. 8., 3. 9., 1. 10., 5. 11. a 3. 12. 2018.
Informujeme obyvatele, že od čtvrtka 21. 12. 2018 je vstup na Lesní hřbitov na vlastní nebezpečí. Kvůli oteplení těžkne sníh a mohou se lámat větve i vyvracet stromy.  Pokud lidé nemohou svoji návštěvu hřbitova odložit, žádáme, aby se kvůli zvýšenému riziku zranění pohybovali s nejvyšší opatrností. Opatření je dočasné, závisí na aktuálním vývoji počasí.

Více peněz na opravu silnic a chodníků, nové sportovní hřiště pro děti ze ZŠ nám. Míru, demolice ruiny v Nemocniční ulici, ale také oprava vily v Kalinově ulici a zřízení jeslí. To jsou příklady investic, s nimiž město Nový Bor počítá v příštím roce a zastupitelé je v rámci rozpočtu pro rok 2018 schválili ve středu 13. prosince.

Město Nový Bor se dlouhodobě věnuje problematice bezdomovectví. Společně s řadou spolupracujících organizací zajišťuje pro lidi bez domova možnost ubytování, pomáhá jim řešit zdravotní problémy a nabízí jim cestu, jak zlepšit jejich životní situaci. „Uvědomujeme si, že je třeba pomáhat lidem bez domova, ale zároveň také chránit obyvatele města před negativními doprovodnými jevy, které bezdomovectví doprovází,“ vysvětluje starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Městu Nový Bor se povedlo dosáhnout průlomového rozhodnutí u vlády ČR. Ta mu ve středu 6. prosince udělila tzv. vládní výjimku, díky níž město po více než půl století získalo zpět do svého vlastnictví více než 6500 sbírkových předmětů umístěných v místním Sklářském muzeu. Sbírku, která historicky i morálně patřila městu, mělo muzeum od roku 1964 pouze zapůjčenou od státu prostřednictvím Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

Výdej zahradních kompostérů

Zaregistrovaní zájemci si mohou zahradní kompostéry vyzvednout v pátek 8. 12. 2017 od 10:00 do 15:30 hod., nebo v sobotu 9. 12. 2017 od 9:00 do 12:00 hod. v Nádražní ulici v budově bývalých stavebnin (lokalita Českých drah).  Kompostéry budou po dobu udržitelnosti projektu (5 let) v majetku Svazku obcí Novoborska, který je nositelem projektu placeného z evropské dotace.  Domácnosti je budou moci využívat během této doby na základě Smlouvy o výpůjčce, kterou podepíší při převzetí zahradních nádob.

Nabídka zaměstnání

Městský úřad Nový Bor vyhlásil výběrové řízení na pozici "Vedoucí oddělení správy technických služeb a komunálního odpadu". Přihlášky je možné podávat do 20. 12. 2017. Podrobnější informace (náplň práce, požadavky, platové podmínky) najdou zájemci ZDE.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11  »  Poslední