Setkání se zástupci ČEZ Distribuce, a.s., ke stavbě vedení velmi vysokého napětí

12. 04. 2017

Aktuální informace k připravované stavbě vedení velmi vysokého napětí 110 kV na trase Česká Lípa – Nový Bor – Varnsdorf představí zástupci společnosti ČEZ Distribuce, a.s., zájemcům z řad veřejnosti ve středu 26. dubna od 16:00 hod. v zasedací místnosti ve 3. patře radnice v Novém Boru.

„Plánovanou výstavbou vedení z České Lípy do Varnsdorfu dojde k zokruhování distribuční soustavy a tím ke zvýšení bezpečnosti a spolehlivosti dodávek v celém regionu,“ říká Ondřej Horák, vedoucí odboru obsluhy klientů pro veřejný sektor ČEZ Distribuce, a.s. Ten doplňuje, že vedení je rozdělené do dvou úseků, přičemž v části Česká Lípa – Nový Bor již existuje a bude se jednat pouze o jeho zkapacitnění. V části Nový Bor – Varnsdorf pak půjde o úplně novou trasu vedení.

Na společném setkání zástupci společnosti představí zvažované trasy vedení, poskytnou aktuální informace o projektu a zodpoví případné dotazy. Výsledná trasa vedení vzejde v letošním roce z procesu EIA. Stavba vedení je naplánovaná po roce 2020.

Datum poslední aktualizace: 25.04.2017 11:05
Naposledy aktualizoval: Radmila Pokorná