Rekonstrukce kanalizace uzavře Husovu ulici

Kvůli rekonstrukce kanalizace bude od pondělí 25. září uzavřená Husova ulice. Omezení potrvá do konce října a jsou s ním spojené nejen objížďky ale i změny jízdních řádů autobusových linek 481 (Okrouhlá - Nový Bor - Sloup - Chotovice - Nový Bor - Okrouhlá) a 482 (Nový Bor - Polevsko - Kytlice).

„Uzavírka bude rozdělena na dvě etapy. První od křižovatky s ul. Kpt. Jaroše cca do poloviny úseku a druhá etapa zhruba od poloviny úseku po křižovatku s ul. Brigádníků,“ upřesňuje vedoucí odboru dopravy Libor Lamata.

Objízdné trasy na mapě ZDE

Jinak pojedou i autobusy, které normálně staví v Husově ulici.

Linka 481 Okrouhlá - Nový Bor - Sloup - Chotovice - Nový Bor - Okrouhlá:

Ranní spoje č. 1 a 3 ve směru od Chotovic odbočí ze třídy T. G. Masaryka již do ul. Máchova a dále do ul. kpt. Jaroše; namísto zastávky Husova obslouží zastávku v ulici kpt. Jaroše
Dopolední spoje č. 20 a odpolední spoje č. 14, 12, 16 a 18  ve směru od Sloupu a Radvance obslouží zastávku N. Bor, poliklinika v opačném směru, dále pokračují na autobusové nádraží.

Výlukový jízdní řád linky 481 ZDE

Linka 482 Nový Bor - Polevsko - Kytlice:

Spoje č. 5, 7, 9, 1, 15, 29 a 33 ve směru od zastávky N. Bor, kpt. Jaroše náhradou za zastávku Husova zastaví v zastávce T. G. Masaryka.

Spoje č. 4, 6, 2, 22 a 26 ve směru od Polevska, aut. nádraží a zastávky ZŠ U Lesa vynechají zastávku Husova bez náhrady (cestující vystoupí na konečné zastávce v ul. kpt. Jaroše)

Výlukový jízdní řád linky 482 ZDE

Podle informací SVS, a.s. tvoří kanalizaci v Husově ulici různé materiály a profily. Stoka neznámého stáří je ve špatném stavu: staticky narušená, popraskaná a s netěsnými spoji, takže kamerou ani nelze projet v celé její délce. Stoka je navíc uložena velmi mělce, což je nevyhovující při křižování vodovodu a plynovodu. SVS proto rozhodla o rekonstrukci části stoky s jejím vymístěním do nové trasy.

22. 9. 2017

Datum poslední aktualizace: 24.09.2017 20:30