Městské kino: Ochutnávka toho nejlepšího z karlovarského festivalu

Tři žhavé novinky z mezinárodní filmového festivalu v Karlových Varech mohou diváci zhlédnout v Městském kině v Novém Boru už od 10. do 12. července, bezprostředně po skončení festivalu.  Letos se mohou těšit na chytrou americkou romantickou komedii podle skutečného příběhu Pěkně blbě, francouzský psychoerotický thriller Dvojitý milenec a mladý odvážný debut z berlínského prostředí Axolotl Overkill.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodejních místech společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o. nebo on-line přes webové stránky městského kina www.kulturanb.cz/kino

PROGRAM:

PĚKNĚ BLBĚ
Režie: Michael Showalter, USA, 2017, 119 min.
Pondělí 10. července pouze ve 21:00 hod.,  Městské kino Nový Bor
Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. Chytrá romantická komedie z produkce Judda Apatowa (40 let panic, Zbouchnutá) vypráví skutečný příběh populárního amerického komika, který ve filmu hraje sám sebe, a stala se na festivalu Sundance diváckým hitem.

DVOJITÝ MILENEC
Režie: François Ozon, Francie, 2017, 107 min.
Úterý 11. července pouze ve 21:00 hod., Městské kino Nový Bor
Chloé, mladá křehká žena se sklony k depresím, začne docházet na psychoterapii a bezhlavě se zamiluje do svého psychologa Paula. Poté, co se milenci sestěhují, začne Chloé zjišťovat, že v Paulově minulosti něco nehraje, až objeví existenci jeho jednovaječného dvojčete. Proč Paul přede všemi skrývá, že má bratra? Jaké dávné tajemství je spojuje a rozděluje? A jde skutečně o dvojče, nebo jen o promyšlenou lež, kterou se Paul snaží zakrýt druhý život svého temnějšího já? Erotikou prosycený thriller z tvůrčí dílny zkušeného francouzského režiséra Françoise Ozona je promyšlenou filmařskou poctou legendárním snímkům jako Rosemary má děťátko, Příliš dokonalá podoba nebo Základní instinkt.

AXOLOTL OVERKILL
Režie: Helene Hegemann, Německo, 2017, 94 min.
Středa 12. července pouze ve 21:00 hod., Městské kino Nový Bor
Šestnáctiletá Mifti žije v Berlíně, kde vymetá večírky, experimentuje s drogami a sexem a kašle na školu. Dospělí, které potkává, jí přijdou zoufalí. Ti si o ní na oplátku rádi myslí, že je moc drzá, často zbytečně smutná a bezhlavě zamilovaná. Dospělí zoufalci se totiž nechtějí zabývat podstatou věci. Mifti ví, že je na všechno na celém světě sama. Ať už tahle fráze znamená cokoliv. Je na tom stejně jako vodní dráček axolotl, který přežije všechno a s každou zkušeností se stává někým novým. Film natočila „zlobivá holka“ německé kultury Helene Hegemann v pouhých čtyřiadvaceti letech podle vlastního knižního bestselleru.

Datum poslední aktualizace: 04.07.2017 12:44