Do Boru přijede Blázinec

Skvělý herec Miroslav Táborský ztvární patnáct rolí v divadelní hře Blázinec, volně napsané Jaroslavem Gillarem na motivy E. A. Poea. Grotesku o světě, ve kterém se vlády zmocní blázni z jednoho psychiatrického ústavu, můžete zhlédnout ve čtvrtek 13. dubna v 19 hodin v Městském divadle v Novém Boru.

Téma ovládnutí společnosti šílencem je stále aktuální. Nečekané zvraty a konflikty doprovázejí v jeho hře bláznivé situace jako z němého filmu, výstupy často připomenou absurdní divadlo. Táborský všech 15 postav zpracoval svým osobitým způsobem.

„Původně se mně do toho moc nechtělo a nechal jsem se spíš ukecat, ale nyní jsem  s průběhem prací spokojen. Spolupráce s Jarouškem (režisér Gillar) je skvělá a z představení mám velkou radost a dost mě to baví.  Je to pro mě hlavně příležitost hrát si. Protože tam například v jednu chvíli probíhá dialog šesti postav najednou. Vždy jsem toužil vyzkoušet si divadlo jednoho herce,“ říká Miroslav Táborský.

Táborský ve hře Blázinec použije spoustu rekvizit či oděvních doplňků. Na jevišti proto má anonymního asistenta, který mu je podává. „Využili jsme princip černého divadla, takže mého pomocníka, kterým bude moje žena, nikdo nespatří," vysvětluje herec.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodejních místech společnosti Kultura Nový Bor, s.r.o. nebo on-line na www.kulturanb.cz/divadlo

Ilona Rejholcová,
Kultura Nový Bor s.r.o.